Facebook İnsan Psikolojisinin Zayıf Noktalarını Kullanıyor

Facebook İnsan Psikolojisinin Zayıf Noktalarını Kullanıyor

Napster müzik paylaşım sitesinin kurucusu ve Facebook eski başkanı Sean Parker’dan ürkütücü itiraflar ve uyarılar geldi.

Sean Parker şu önemli açıklamaları yaptı:
Facebook kurucuları Facebook’u oluştururken kasıtlı olarak kullancıların mümkün olduğunca sitede uzun süre zaman geçirmelerini sağlama amacı güttü.

Bu hedef doğrultusunda BEĞEN gibi tepkilerle kullanıcıların dikkatini ayakta tutmaya çalıştı. Bu dopamin etkisi kullanıcıları Facebook’ta biraz daha fazla vakit geçirmeye teşvik etti.

İnsan psikolojisinin zayıf noktaları kullanılıyor. Dopamin ile uyarılan kullanıcı daha fazla içerik ve tepki üretmeye devam ediyor. Bu tam da benim gibi bilgisayar korsanlarının aklına gelebilecek birşey. Çünkü burada insan psikolojisinin zayıf noktalarından yararlanılıyor.

Facebook gerçekten toplumla ve birbirimizle olan ilişkileri değiştiriyor. Sizin üretkenliğinize tuhaf şekillerde müdahale ediyor. Çocuklarımızın beynine neler yaptığını Tanrı bilir. Facebook yazılımcıları bunun bilinçli bir şekilde farkındaydı. ve yine de bunu yaptık dedi.

Facebook kurucusu 14 Mayıs 1984 yılında doğan Amerikalı yahudi Mark Elliot Zuckerberg’tir.

2004 yılında Harvard Üniversitesi’nden arkadaşları Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin ve Chris Hughes ile şu anda CEO’su olduğu sosyal paylaşım sitesi Facebook’u kurarak dünyanın şu anki en genç zengini olmasıyla tanınmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir