iPhone 6 ve iPhone 6 Plus Türkiye’de Ne Zaman Satışta Fiyatı Ne Kadar?

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus Türkiye'de Ne Zaman Satışta Fiyatı Ne Kadar?

Apple firmasının merakla beklenen yeni model iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri 9 Eylül 2014 tarihinde Amerika’da düzenenlenen etkinlikle kullanıcılara tanıtıldı.

Yeni model iPhone 6 4,7 inç ekran genişliğinde olacak. iPhone 6 Plus’ın ekran genişliği ise adından da anlaşılacağı üzere iPhone’dan daha büyük ve 5,5 inçlik bir genişliğe sahip.Piyasada bulunan son iPhone’dan çok daha ince ve çok daha hızlı olan yeni modellerin ekran çözünürlükleri ise çok daha yüksek. Retina HD olarak adlandırılan yüksek ekran çözünürlüğü teknolojisine sahip.

Bu iki model dışında Apple bir de Apple Watch ürününü tanıttı. Cihazın alt yüzeyindeki sensörler sayesinde nabız, ateş ve vücut değerlerini okuyabilen saat, değişebili kayışlara da sahip.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus Türkiye’de Ne Zaman Satışta Fiyatı Ne Kadar?
Ürünün satışı ilk olarak ABD ile birlikte 9 ülkede 19 Eylül 2014 tarihinde gerçekleşecek.

Satış tarihi 19 Eylül 2014 olan ülkeler: Bu tarihte ABD, Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya, Japonya, Avustralya, Singapur ve Hong Kong’da satışa sunulacak.

Türkiye’de ise satış tarihi 26 Eylül 2014 olarak belirlendi.

Ürünün satış fiyatı ise her teknolojik üründe olduğu gibi ilk çıktığı zamanlarda bütçeyi zorlayacak düzeyde. iPhone 6 için Türkiye fiyatı her ne kadar 2.349 TL olarak belirlense de bu fiyatın daha üzerinde de satışa sunulması bekleniyor. Ancak cihazın bu fiyatının birkaç ay içerisinde düşeceğini de belirtmekte fayda var.

iPhone 6 için belirlenen Türkiye satış fiyatı: 2.349 TL
iPhone 6 Plus için belirlenen Türkiye satış fiyatı: 2.649 TL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir