Gece Bekçileri Gürültü Çıkaran Motorsikletleri Nereye Şikayet Etmeli

Gece Bekçileri Gürültü Çıkaran Motorsikletleri Nereye Şikayet Etmeli

Geceleri kasıtlı olarak susturucu veya ses giderici parçaları olmadan kullanılan ve bunun sonucunda çok yüksek seviyelerde gürültü kirliliği yaparak çevreyi rahatsız eden motosikletlilerin ihbarları için Belediye sınırları içinde il veya ilçe trafik emniyet müdürlüğüne, Belediye sınırları dışında ise il veya ilçe jandarma komutanlığı’na motosikletler şikayet edilebilir.

Egzozu bozuk sürücülere, Trafik Cezaları Kanunu’nun 30/b maddesi(çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak) uyarınca değişen miktarlarda para cezası uygulanıyor.

Ayrıca, Trafik Cezaları Kanunu’nun 73.maddesi de benzer şekilde açık egzozlara cezai işlem gerektiriyor.

Araç egzozlarının susturucularla ses izolesi sağlanması gerekir. Egzozu açılmış motosiklet ve araçların modifiye değişikliği yapılarak gürültü kirliliğine yol açmalarından ötürü, egzozlarda değişiklik yapılması ve cezai müeyyideler uygulanması gerekiyor.

Son günlerde şehir, cadde ve sokaklarda gürültü ve ses kirliliği yapan araçların verdiği rahatsızlıklardan ötürü şikayetler giderek artmaktadır. Motosiklet veya egzozu bozuk araç sürücüleri geç saatlerde yarış yaparak insanları rahatsız etmektedir. Yaz aylarının kabusları arasında yer alan egzozu açık ve tescilsiz mobilet ve motosikletler halk arasında rahatsızlığa neden oluyor.

Gürültü kirliliği yapan motosikletler polis tarafından yapılan rutin denetimlerle engellenebilir. Pek çok denetimlerde motosiklet sürücülerinin ehliyet ve ruhsatı olmadığı görülmekte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir