Sürekli Bilgisayar Başında Oturmak Diz Ağrısına Neden Oluyor

Sürekli Bilgisayar Başında Oturmak Diz Ağrısına Neden Oluyor

Sürekli Bilgisayar Başında Oturmak Diz Ağrısına Neden Oluyor

Gün boyu sürekli bilgisayar başında hareketsiz ya da aynı şekilde oturanlarda diz ağrıları görülmektedir. Ayrıca 10 saate yakın bir süre hareket etmeden oturanlarda kalça ile dizin arasındaki kaslarda ciddi zayıflamalar meydana gelmektedir. Bu zayıflamayla diz kapağı altında bulunan ana uyluk kemiğine sürtünerek ağrılara neden olur.

Dizin sürekli bükük olması kan akışını azaltarak diz kıkırdaklarında zayıflama meydana getirir. Tüm bu şikayetler ilerlediğinde kireçlenmeler ve şiddetli ağrılara yol açar. Ağa şeklindeki oturuş dizin üzerindeki diz kapağını yana doğru kaydırıyor ve bu kayma diz kapağındaki kıkırdağı yıpratarak şiddetli ağrılara yol açıyor. Çok ilerlerse dizlere protez takılması gerekiyor.

Tedavisi zor ve güçtür bu nedenle en iyi yol korumadır. Ağrılar başladığında egzersizler yapılmalıdır.

Haftada en az 3 kez yarım saat düz yürüyüş ağrıları alır. Çalışanlar 2 saatte bir 5 dakika kalkarak ofiste kısa yürüşler yapmalı. Ayrıca otururken yarım saatte bir dizlerin pozisyonu değiştirilmeli.

Ağrısız düzgün bir oturuş için sırt tamamen dik durmalı ve belin arkası küçük bir yastıkla desteklenmeli. Bacaklar bükülerek değil, diz bükülmeyecek şekilde düz ve birleşik uzatılmalı. Bu oturuş şekli omurgayı düz tutarak diz kapaklarının zarar görmesini önler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir