Bir Günlük Faiz Hesaplama

Bir Günlük Faiz Hesaplama
Kredi almayı düşündüğünüz zaman ya da ATM’lerden borç para çekmeyi planladığınız zaman yapmanız gereken ilk şey banka tarafından size sunulan faiz seçeneklerinden 1 Günlük Faiz Hesaplama işlemini yapmaktır. Bankaya borçlu olunsn her günün ne kadar faiz getirdiğini bilmek önemlidir.

24 ay, 36 ay veya 60 gibi vade süreleri ile borç para alıyor veya kredi çekiyorsanız o zaman bir günlük faiz hesaplama işlemi pek anlamlı olmayacaktır. Ama birkaç günlük veya birkaç aylık bir ödeme alıyor ve geri ödemesini kısa sürede yapıyorsanız o zaman 1 günlük faiz hesaplama önemli bir konu olacaktır.

Bankadan alacağınız ödemenin ne kadarlık bir tutarı geri ödeme olarak alınacağını görmeniz sizin yararınıza olur.

Bu olay aslında sadece bankalar ile de geçerli değildir. Bir şekilde işiniz düştüğü için dışarıdan da borç alabilirsiniz. Genellikle Dolar veya Euro gibi para birimlerinde veya Altın olarak verilen borçlar bazı durumlarda faiz hesaplaması ile de verilebilmektedir.

Bu tarz durumlarda 1 Günlük Faiz Hesaplama işlemi büyük bir önem arz etmektedir. Çünkü bu tarz borçlarda alıcı ödemeyi alana kadar günlük faiz işletebilmekte ve siz ödemeyi geç yaptıkça faizin boyutu da artmaktadır. Ayrıca enflasyon ve ekonomik göstergelerde faizleri her zaman etkileyen en önemli unsurların başında gelmektedir.

Bir Günlük faizlerde olası bir ekonomik krizde daha uzun süreli faizli borçlanmalara göre bir bakıma avantaj olabilir. Tabi bu paranın nasıl kullanılacağıyla ilgili değişkenlik gösterebilir.

Kısacası birisinden bir ödeme alıyorsanız, ne zaman ödeyeceğiniz konusunda bilginiz yoksa ve bunu günübirlik borçlandırma olarak yansıtmak istiyorsanız bu sisteme ihtiyacınız olacaktır. Aynı şekilde bir kişiye borç verme noktasında da ortaklaşa anlaşacağınız bir günlük faiz oranı ile işlem yapabilirsiniz. Borç verdiğinizde bir günlük faiz olarak emsal değer göstereceğiniz döviz ya da altın gibi ekonomik değeri değişken seviyelerde olan yatırım araçlarını seçerkende dikkatli davranmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir