Türkiye’de Üreticiler Kalite Güvencesi Veremediği İçin Ruslar Ürünleri Denetlemeye Geliyor

Türkiye'de Üreticiler Kalite Güvencesi Veremediği İçin Ruslar Ürünleri Denetlemeye Geliyor

Rus tarım ürünleri denetçileri 15 Mayıs 2017 pazartesi günü tarım işletmelerini incelemek üzere Türkiye’de olacak. Denetimler 1 hafta sürecek.

Uzmanlar ilk etapta Türkiye’de biber, marul, bal kabağı, kabak ve narenciye gibi ürünleri üreten 20 firmayı denetleyecek. Denetlenecek firmaların listesi verildi. Listede toplamda Türkiye’ye göre Rusya’nın taleplerini karşılayacak 443 firma bulunuyor.

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı Başkanı Sergey Dankvert, “Türkiye’deki üreticiler kalite güvencesi veremiyor. Binlerce çiftçinin ürünleri Moskova veya diğer bölgelere gönderildiğinde, bir döngü olması gerekiyor. Ürünü satan kişinin, bunun kalitesinden sorumlu olması gerekiyor” dedi.

Tarım Bakanlığı ve Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı arasında haziran ayında bir görüşme gerçekleştirilecek.

Yapılacak olan bu denetimler daha önceden planlanmıştı alınan son kararlarla bir ilgisi yok. Putin, Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, domates dışında Türkiye’den tüm ürün grupları için yasakların kaldırılacağını açıklamıştı.

Rusya tarım ürünleri denetim ajansı Türkiye’den ithal edilen ürünlerde Akdeniz sineği ve Kaliforniya çiçek tripsi gibi insan sağlığına zararlı böceklerle ilgili sorunlar bulunduğunu belirtiyordu.

Organik Ürün Organik Tarım Nedir Nasıl Anlaşılır

Türkiye’de Organik Tarım Ne Boyutta Durumu Nedir Yapılıyor Mu

Bio-organik Tarım Nedir Allelopati Yöntemi Ne İşe Yarar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir