Galatasaray Riva Arazisi Değeri Ne Kadar

Galatasaray Riva Arazisi Değeri Ne Kadar

Dursun Özbek Riva arazisini masaya yatıracak. Galatasaray’ın UEFA men cezası ve borçtan kurtulmasının tek yolu Riva arazisi. Riva Arazisinin satışının yeniden gündeme getirilmesi bekleniyor.

3. köprü Marmara otoyolu projesiyle Riva’daki arsa ve konuk fiyatları 2 yılda yüzde 40 oranında arttı. Kanal Riva, İBB Eko-Köy projesi, TFF Eğitim Tesisleri bölgenin ilerlemesinde etkili oluyor.

Galatasaray kulübünün Riva’daki tapulu arazisi 1 milyon 178 bin metrekare büyüklüğünde ve bu arazinin değeri Galatasaray kulübünün tüm borçlarını kapatacak düzeyde. Galatasaray kulübü arsayı müteahhit firmayla anlaşma yaparak kullanırsa en az yüzde 40-50 oranlarında pay alacak. Arsanın kat karşılığı olarak satılması halinde kasasına en az 120 milyon dolar girecek.

Böylece 300 milyon dolarlık toplam satış bedeli üzerinden kulübün kasasına 120 ile 150 milyon dolar arasında para girmesi mümkün. Bu miktar Galatasaray’ın borcuna denk geliyor.

Beykoz Riva’da 5 bin dönüm araziyle en büyük arsa payına sahip Celaloğlu Ailesinden sonra Galatasaray, bin 178 dönüm araziyle ikinci sırada.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir