Berat Gecesi Kandili Hakkında Kısa Bilgi

Berat Gecesi Kandili Hakkında Kısa Bilgi

Hz. Muhammed’e peygamberliğin bildirildiği gece olması sebebiyle kutsal olarak kabul edilen Berat gecesi de, Müslümanlar tarafından Allah’ın af ve mağfiret dileklerini çokça kabul ettiği ve günahlardan arınma, temizlenme günü olarak kabul görmektedir.

Berat Kandili, İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biridir. Ramazan ayının müjdecisi kutsal Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece, Berat gecesidir.

İslam inancına göre bu gecenin bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle Mübarek Gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle de Berat Gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet Gecesi gibi adlar da verilmiştir. Berat gecesi, insan için günahlardan kurtularak ebedi huzur ve mutluluğun kapısını aralayan ve ötelerden haber veren mübarek bir gecedir.

Ayrıca Berat gecesi, Kur’an-ı Kerim’in Levh-i Mahfûz’dan Dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Buna “inzâl” denir.

Günahlardan arınmayı, temizlenmeyi, ilahi af ve rahmete nail olmayı, borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan beraat etmeyi kurtulmayı ifade eden, insanlara her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten uzak durmayı hatırlatan bir gecedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir