Buzdolabı satın alırken nelere dikkat edilmeli

Buzdolabı satın alırken nelere dikkat edilmeli

Öncelikle buzdolabı büyüklüğü ihtiyaca göre belirlenmeli. Buzdolabı kullanılacak ortamda bulunan kişi sayısı kadar buzdolabının hacmi tercih edilmeli eğer gereğinden büyük bir buzdolabı alırsanız boş yere elektrik tüketimine neden olacaktır.

Bir kişi için 300 litre veya daha az kapasitede buzdolabı yeterlidir. 1-3 kişilik bir buzdolabı 350 ile 480 litre arası olmalıdır. 4 veya daha çok kişinin bulunduğu ortamlar için 480 litre ve üzeri buzdolabı tercih edilmelidir.

Buzdolabı tercihlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli özellikse enerji tüketimidir. Evlerin en çok elektrik sarfeden cihazı buzdolabıdır. Sürekli yenilenen bir ürün olmadığı için uzun vadeli kullanımından ötürü mutlaka verimli enerji tüketimi sağlayan buzdolapları tercih edilmelidir.

A sınıfından daha tasarruflu olan yeni sınıflara A+, A++ ve A+++ ismi verilir. A sınıfı, A+, A++ ve A+++ sınıfı enerji değerine sahip buzdolapları en verimli en az elektrik harcayan buzdolaplarıdır. B sınıfından sonra olan ürünler enerji sarfiyatı fazla olan ürünlerdir.

Enerji performans etiketlerini inceleyiniz ve en verimli enerji sınıfına sahip ürünleri tercih ediniz (A ve üzeri). Unutmayınız ki enerji verim sınıfı yüksek olanlar fiyatları yüksek olmasına rağmen, daha az elektrik tüketmektedirler.

Antibakteriyel özelliğe sahip bir buzdolabında gıdalar daha uzun süre bozulmadan korunur, küf, mantar vs. oluşumunun önüne geçerek kötü kokuların oluşmasını engeller.

İsteğe bağlı olarak içme suyu için özel hazneleri olan ve otomatik buz oluşturan modellerde tercih edilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir