Google Adsense İle Yayıncılara Baskı Geliyor! Afganistan Suriye ve Irak Katliamlarına Göz Yuman Google, Rus Karşıtı Yaptırım Başlattı

Google Adsense İle Yayıncılara Baskı Geliyor! Afganistan Suriye ve Irak Katliamlarına Göz Yuman Google, Rus Karşıtı Yaptırım Başlattı

Google Adsense İle Yayıncılara Baskı Geliyor! Afganistan Suriye ve Irak Katliamlarına Göz Yuman Google, Rus Karşıtı Yaptırım Başlattı

Daha önce Amerika ve Rusya çıkarları uğruna girdikleri ülkelerde yaptıkları operasyonlarla insanların ölümüne neden olmuş ama Google gibi şirketler bunları hiç umursamamıştı.

Afganistan, Suriye, Irak, Yemen, Filistin, Arakan, Doğu Türkistan’da, öldürülen milyonlarca masum insan için yayıncılara hiçbir yaptırım uygulamayan Google, Rusya’yı savunan ve Ukrayna aleyhtarlığı yapan yayıncıların Adsense hesaplarını askıya alacağını duyurdu. Bundan önce de aşının yan etkileri ile ilgili içerikleri ve bu zararlara ilişkin dünyaca ünlü bilim insanlarının, bilimsel çalışmalarını içeren videoları arama motorundan ve Youtube’dan silerek büyük bir skandala imza atmıştı. Şimdi ise buna Ukrayna siyaseti aleyhtarlığı yapanlar da eklendi.

Bu karardan masum Ukrayna vatandaşları da olumsuz etkilenecek. Google’nin bu yaptırımı, Kırım’da ve Ukrayna’da yaşayan kişilerden gelen bilgilere ters düştüğü görülüyor. Öyle ki bazı Ukrayna vatandaşları (neonazi olarak bilinen serseri takımı olarak ifade edilebilecek kişiler) Ukrayna’da yaşayan farklı kültürdeki kişilere sataşıp, eziyet ettiği bildirilmektedir. Ayrıca ülkeden çıkmak isteyen bazı Ukraynalılara engel çıkarılmak istenmektedir. Ayrıca ülkeden ayrılmak isteyen Afrikalı vatandaşların bu hakları ellerinden alınarak, ten rengi beyaz olanlara öncelik verildiği basına yansımıştı.

ABD Kongre Üyesi Marjorie Taylor Greene ABD’nin, “Zelenski’den ordusunun kendi halkına işkence etmesini durdurmasını talep etmelidir. Nazi milislerine yardım edilmemesi gerekir” açıklamasını yapmıştı.

Google gibi küresel dijital şirketlerle dünya dijital köleliğe, karanlık Ortaçağ dönemini andıran bu despot yönetime tekrar dönüş yapmış durumda.

Ukrayna siyaseti lehine gerçek dışı, manipülatif haberlerin meşrulaştırılması anlamına gelen bu yaptırıma Türkiye üzerinden bakılırsa örneğin ABD’nin yıllar önce uyguladığı KKTC ambargosunun günümüzde olduğu düşünüldüğünde aynı şeylerin Türkiye aleyhine art niyetli bir şekilde yapılacağını ortaya koyuyor.

Günümüzde özellikle dijital mecralarda güçlünün haklıyı ezebileceği bir düzen oluşturulmuş durumda.

Google, 2022 yılı Mart ayında Rusya’da bulunan yayıncılara reklam hizmetini durdurduğunu açıklamıştı.

Zelensky’nin kendi vatandaşını kasten ateşe attığına dair açıklamalar artınca Google, artık bu tarz içerik paylaşımı yapanların da yasak kapsamında değerlendirileceğini açıkladı.

Google Adsense ile yayıncılara gönderilen metnin içeriği şu şekilde:

Önemli uyarı: Ukrayna’yla ilgili güncelleme

Ukrayna’daki savaş nedeniyle; bu savaştan çıkar sağlayan, savaşı inkâr eden veya hoş gören içeriklerden para kazanma özelliğini askıya alıyoruz.

Ukrayna’daki savaşla ilgili iddialara, mevcut politikaları (ör. şiddeti teşvik eden ya da trajik olayların varlığını reddeden içeriklerden para kazanmanın yasaklandığı Tehlikeli veya hakaret barındıran içerik politikası) ihlal ettikleri durumlarda zaten yaptırım uyguluyorduk. Bu güncellemenin amacı, söz konusu çatışmayla ilgili olarak yayıncılara yönelik talimatları netleştirmek ve bazı durumlarda ayrıntılandırmaktır.

Yaşadıkları durumdan ötürü mağdurların sorumlu tutan veya benzer şekilde mağdurları hedef alan iddialar (ör. Ukrayna’nın soykırım yaptığı ya da kendi vatandaşlarına kasıtlı olarak saldırdığı iddiaları), bu askı sürecinin kapsamındadır. Kapsamdaki içerikler, bunlarla sınırlı değildir.

Google AdSense Reklam Faaliyetlerini Rusya’da Durdurdu Yandex’in Bu Boşluğu Kapatması Bekleniyor

60 Yıldır Türkiye’yi Oyalayan AB Faşizmi Zirveye Çıktı Rus Haber Sitelerinin Kökünün Kazınmasını İstiyorlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir