Sınav Günleri Belediyeler Seferleri Artırsın Araçlar Korna Çalmasın

Sınav Günleri Belediyeler Seferleri Artırsın Araçlar Korna Çalmasın

Türkiye’de 2 milyon 178 bin 563 aday, 173 şehir ve ilçe sınav merkezinde, yaklaşık 7 bin 300 binada 13 Mart 2016 Pazar günü Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı(YGS)’ye girecek.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu(TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tüm araç sürücülerini uyararak gençlerin geleceğini karartmama çağrısında bulundu ve sınav tarihinde saat 09.00 ila 13.00 arasında sokaklarda korna çalmamaları, yüksek sesle müzik dinlememelerini istedi.

Palandöken ayrıca sınav günü belediyelerin otobüs ve metro ulaşımlarına ek sefer eklemeleri gerektiğini belirtti.

Esnafı uyaran Palandöken şunları belirtti “Tüm şoför esnafımız ve araç sürücülerimiz sınav zamanı okul önlerinde ve yakınlarında yüksek sesli müzik açmamaları, klakson ve korna çalmamaları öğrencilerimizin dikkati dağılmaması için faydalı olacaktır. Ayrıca, sınav yapılan yerlerin yakınlarında sınav saatlerinde gürültü çıkaran çalışmaların durdurulması için yetkililerimizin tedbir alması öğrencilerimizin geleceği için önemli.

Havanın sıcak ve yağışın olmadığı günlerde yol yapım çalışmaları hızlanmaktadır. 13 Mart 2016 Pazar günü gençlerimizin hayatının en önemli günlerinden biridir. Bugün yol yapımı ve tadilatı çalışmalarına ara verilmesini istiyoruz. Şoförlerimizin de kapalı yolları öğrenmesini istiyoruz. Sınav sabahı ulaşımda aksama olmasın. Hepimiz gençlerimiz için daha tedbirli olmalıyız” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir