Hem Sabit İnternet Hem 3G İnternet Aynı Anda Tek Modemde

Hem Sabit İnternet Hem 3G İnternet Aynı Anda Tek Modemde

ZyXEL, en popüler modem serisini güncelleyerek VMG3312-B10A v2 Kablosuz ADSL2+ / VDSL2 adıyla piyasaya sürdü. Cihazın üzerinde yeralan USB portuyla 3G modemler cihaza takılabiliyor. Böylece tek bir internet bağlantısı yerine ikinci bir internet bağlantısı 3G üzerinden aynı anda çalışabiliyor.

İnternet bağlantısı sadece tek bir operatör üzerinden değil aynı zamanda 3G üzerinden çiftli çalışabilmesine olanak tanıyor. Böylece kullanıcılar çift bağlantı seçeneği sayesinde kesintisiz bir internet erişim ortamına sahip oluyor. Bu USB portu aynı zamanda ağ üzerinden ağ bağlantılı depolama cihazı vazifesi gören USB bellek veya sabit disklerin bağlantısına da imkan sağlıyor. Ürün sayesinde ağ üzerindeki tüm kullanıcılar ortak depolama alanına ya da aynı porta bağlanmış bir yazıcıya erişim sağlayabiliyorlar.

300 Mbps hıza kadar destek verebilen VDSL2 aynı anda 3G internet özelliği ve değiştirilebilir antenleri sayesinde artan sinyal gücü ile kesintisiz ve yüksek hızda bağlantı avantajı sağlarken, VPN üzerinden gelişmiş güvenli bağlantı özelliği ile de dikkat çekiyor. VDSL2 desteği sayesinde 100 Mbps indirme ve 42 Mbps yükleme yeteneğine sahip.

Yeni modem üzerinde bulunan 2 adet 5dBi antenleri ile geniş bir kapsama alanı sağlıyor. Ayrıca bu antenlerin değiştirilebilme özelliği sayesinde kolayca daha güçlü ve sinyal seviyesini artıran antenler takılabiliyor.

Çoklu SSID özelliği sayesinde 4 adede kadar gizli SSID tanımlama seçeneği, farklı kullanıcılar için farklı bağlantı isimleri oluşturulmasına izin veriyor. MAC adres filtreleme özelliği ile 32 adede kadar tanımlı cihazların bağlantısı için izinler oluşturulabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir