Rusya İsrail Ordusunun Suriye’deki Saldırılarını Eleştirdi

Rusya İsrail Ordusunun Suriye'deki Saldırılarını Eleştirdi

İsrail’in 50 yıldır işgalindeki Suriye toprağı Golan Tepeleri’ne giren İran’a ait bir insansız hava aracını ve Suriye’de 4’ü İran’a ait 12 hedefi İsrail vurduğunu duyurmuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun Suriye’deki saldırılarının endişe verici olduğunu belirtip Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı duyulması çağrısı yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada:
Suriye’deki saldırılar ve olayların gelişme biçiminden ciddi bir endişe duyuyoruz. Suriye topraklarındaki şiddetin azaltılmasında önemli bir faktör olan gerilimi azaltma bölgeleri içinde ve çevresinde gerginliğin artması tehlikesi de ayrı bir endişe konusu.

Tüm tarafları itidalli olmaya ve Suriye’deki durumun daha da kötü hale gelmesine neden olacak eylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz. Suriye ile diğer bölge ülkelerinin bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne koşulsuz şartsız saygı duyulması gerektiği görüşündeyiz.

Suriye’ye meşru hükümet tarafından terörle mücadeleyi desteklemesi için davet edilen Rus askerlerinin hayatlarına ve güvenliğine yönelik herhangi bir tehlike oluşturulması kesinlikle kabul edilemez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir