Üstün Yetenekli Öğrenci Adayları Belirlendi Tablet Bilgisayar İle Sınava Girecekler

1 ve 2. sınıf üstün yetenekli öğrencilerin belirlenmesi için tablet bilgisayar üzerinden yapılacak ilk grup tarama sınavı, 27 Şubat 2016 Cumartesi günü Türkiye genelinde eş zamanlı olarak başlatılacak.

Toplam 167 bin 235 öğrenciye günlük 4 oturum olarak 2 aylık bir süreçte her hafta sonu grup taraması uygulaması gerçekleştirilecek.

75 ilde 91 BİLSEM’de 18 bin civarında öğrenci bulunuyor.
Bu merkezlerde, öğrencilerin uyum, destek eğitimi, bireysel yetenekleri fark ettirme, özel yetenekleri geliştirme ve proje üretimi ve yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınıyor.

Ayrıca edebiyat, güzel sanatlar, havacılık, akıl ve zeka oyunları, düşünce eğitimi, arkeoloji, şehir kültürü, yaratıcı yazarlık, drama, yazılım, yabancı dil, liderlik, mekatronik, astronomi ve uzay bilimleri gibi bilim dallarında, özel ilgi ve yetenekleriyle buluşmalar sağlanıyor.

Bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçim sürecinin ilkokul 1., 2., 3 ve 4. sınıfına devam edip resim, müzik ve genel zihinsel yetenek alanlarında akranlarından ileri düzeyde farklılık gösterdiği düşünülen öğrencilerin sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmesiyle başlıyor.

Bu yılki 3 ve 4. sınıfta kayıtlı 127 bin öğrenciye 14 Şubat 2016’da merkezi sınav uygulaması yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir