Çatı Kar Temizleme Buz Eritme Sistemleri

Çatı Kar Temizleme Buz Eritme Sistemleri

Kışın yaşanan yoğun kar sonrası karşılaşılan zorluklardan biri de, tüm çatılarda oluşan sarkıt adı verilen sivri uçlu buz kitleleridir.

Çatı saçaklarında kar sularının erimesi sonucu oluşan sarkıtlar çok tehlikelidir sert ve sivri cisimler oldukları için insanların yaralanmasına hatta daha ağır sonuçlarla karşılaşmalarına neden olur. Bu nedenle sarkıtların oluşumuna izin verilmemeli ya da anında temizlenmelidir.

Binaların çatılarından aşağı doğru oluşan sarkıtların zararlarından korunmak için yayalar kaldırımlarda değil, caddelerde yürüyeceklerdir ve araç trafiği engellenecektir.

Yayaların saçak sarkıtlarının zararlarından korunması için Belediyeler tarafından sarkıtlar kazma, kürek ve uzun çubuklarla düşürülmeye çalışılmaktadır.

Gün boyu kent merkezinde dolaşan ya da Alo 110’a gelen ihbarları değerlendiren itfaiye ekipleri, sepetli itfaiye merdiveniyle çatılara ulaşarak kazmalarla buzları kırmakta.

Çoğu zaman vatandaşlar evlerinin camından sarkıtları düşürmeye çalışmaktadır. Bu durumda da sarkıtları düşürmeye çalışırken, kendini bekleyen tehlikenin farkında değildir. Dengesini kaybedip düşebilecek ya da kafasına buz kütlesi düşebilecektir.

Çatılarda Oluşan Sarkıtlar Nasıl Önlenir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir