Çocukları Televizyonun Zararlarından Korumak İçin Neler Yapılmalı

Çocukları Televizyonun Zararlarından Korumak İçin Neler Yapılmalı

Ebeveynler çocuklarına örnek olduğu için sabahtan akşama kadar tv başından kalkmayan anne ve baba bu konuda çocuklarına kural koyamaz.

Önce anne ve baba kendilerine planlı bir televizyon izleme kuralı koyup ardından çocuklarına bu kurala uymalarını sağlamalı.

16 yaşın altındaki çocuklar asla yalnız başına televizyon izlememeli. Anne babalar çocuklarla birlikte televizyon izlemeli, programları değerlendirmeli, çocuğun görüşü sorulmalı, karşılaşılan olaylar hakkında fazla detaya girmeden yorumlar yapılmalı ve onun da yorumlara katılması sağlanmalıdır.

Uzmanlar uyarıyor 3 yaşın altında çocuklar asla tv seyretmemelidir.

3 ila 6 yaş aralığındaki çocuklar günde 2 kez yarım saati geçmeyen sürelerde ve yaşlarına uygun çocuk pogramlarını izlemelidir.

6 ila 12 yaş arasındaki çocuklarsa okula gittikleri için hafta içi en fazla 1 saat hafta sonu ise yarım saat sürelerle 2-3 kez tv izleyebilir.

Burada çocuklarınız söz konusu, birşey olmaz vs. umursamaz düşüncelerle televizyona bakan aptal bir nesil yetiştirmek istemiyorsanız uzmanların uyarılarını dikkate almalısınız. Ayrıca çok kötü olumsuz örnekler ve etkilenmeler bir anda televizyon izleyen çocuğunuza geçmektedir. Her türlü şiddeti gören çocuk şiddeti örnek almaktadır ve bunu aile fertlerine uygulamaya başlamaktadır. Günümüzde televizyonların içerik kalitesi berbat ve çocuklara kötü örnekler verecek şekildedir.

Çocuklar televizyon dışında başka aktivitelere yönlendirilmeli; Çocukların en önemli uğraşı oyundur. Büyük için iş ne ise çocuk içinde oyun aynıdır. Erişkin ruh sağlığı sevmek ve çalışmaksa; çocuk ruh sağlığı sevilmek ve oynamaktır.

Çocukların eş, dost ve akrabalarla birlikte olmaları sağlanmalı ve onlarla yeterince zaman geçirmelerine fırsat verilmeli.

Ev işlerinde anneye yardımcı olması, oda toplaması, büyük çocuklarda yemek, bulaşık, temizlik gibi konularda boş zaman değerlendirmesi çocuğu hayata hazırlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir