Şenol Güneş: Ali Koç Çok Beyefendi Bir Adam Aziz Yıldırım da İyi Bir Adam Evine Gidiyordum

Şenol Güneş: Ali Koç Çok Beyefendi Bir Adam Aziz Yıldırım da İyi Bir Adam Evine Gidiyordum

Şenol Güneş çok şaşırtıcı açıklamalarda bulundu. Güneş, Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenleyerek futbol takımının son durumu hakkında ve sezon planlamasıyla ilgili şu açıklamaları yaptı:
Şiddeti sadece futboldan değil, toplumun her alanından uzak tutmalıyız. Fair-Play içinde kalmalı ve kurallara göre davranmalıyız. Hayallerimizi, beklentilerimizi ve itibarımızı yükseltmek zorundayız. Herkesle dost olacağız ama kimseden korkmayacağız. Kültürel zekaya ihtiyacımız var. Beşiktaş camiası beni aileden gibi sahiplendi. Beşiktaş için daha ne yapabilirim diye düşünüyorum.

Geçen sezon 21 puanı ligin ilk yarısında kaybettik. Taraftarlarımıza şampiyonluk borcumuz var.

Kimler kalır, kimler gider bilmiyorum. Transferde son kararı başkan verir.

UEFA Avrupa Ligi eleme turlarını geçebileceğimizi düşünüyorum. Şu anda Lens bizim oyuncumuz. Lens kötü oyuncu değil. Yüksek maliyeti var. Quaresma işini seven bir oyuncu. Bazı oyuncularımızın durumuna kampta bakacağız. Geçen sezon oyuncularım maç trafiğinnde çok yıprandı. İkinci yarı Cenk kalsaydı belki her şey daha farklı olabilirdi. Atiba’nın bir yıl daha kalmasından yanayım. Çoğu takımda stoperler aynıdır fazla değişmez. Sistemden çok oyuncular önemlidir. Oğuzhan-Tolgay orta sahada iki yönlü oynayabilecek oyuncular. Orta sahadaki oyuncular asist yapmalı ve gole katkı yapmalı. Elimizdeki oyuncuların kötü olduğunu düşünmüyorum. Gökhan Gönül’ün hırsla takıma katkı yapmasını bekliyorum. Larin genç oyuncu. Geçen sezon goller attı, seyirci sevdi bu güzel. Larin’in önünde bir fırsat var.

Ersan’ı sol ayaklı olduğu için alternatif olarak istedim. Beşiktaş’ta bırakmak istiyor. Oynarsa oynatacağım. Yardımcı hocalığa da alışır. Vida ya da Pepe’nin yerine istemedim. Trabzonspor’un değil, Burak’ın parasını veremiyoruz. Adriano ya da Babel, bana da aynı parayı ver diyor o zaman.

Transferde krizi çözmek için eldeki 15 futbolcuyla hiç konuşmayın, ellemeyin dedim. Kalan 5 futbolcuyu satın dedim. Parasıyla transferi döndürün. Sosa gündemimizde yok.

Ali Koç’u tanıyorum, çok beyefendi bir adam. Aziz bey ile çok iyi dostluklarımız var, ben Aziz beyin evine gidiyorum niye beraber olmayacağız. Kumpas, tiyatro ne işim olur. Ben orada hiçbir şey yapmadım. Kıyafetim de bordo-mavi değildi. İyi ilişkilerimiz vardı, işleri bu noktaya bizler getiriyoruz. Kim kazandı burada? Bende kaybettim kırıldım üzüldüm medyaya da kırıldım ama susma hakkımı kullandım. Önemli olan kaybettiğin zaman ayakta durabilmektir. Zaten uzatmaları oynuyorum meslek olarak 50. yılını devirdim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir