Finlandiya Japonya’ya Yumurta Satmaya Başlayacak

Finlandiya Japonya'ya Yumurta Satmaya Başlayacak

Finlandiya Gıda Güvenliği yetkilileri Japonya’nın Tokyo kentine giderek bir lisans anlaşması imzaladı. Buna göre Finlandiya yumurta ve yumurta ürünleri yakın zamanda Japonya piyasasında satılmaya başlanacak.

Kilit proje, Finlandiya gıdalarının AB dışındaki pazar alanlarına ihraç edilmesini amaçlıyor. Finlandiya ve Japonya arasındaki yakın ilişkiler bu kararın alınmasını kolaylaştırdı.

Finlandiya yumurta ve yumurta ürünleri Hong Kong’un ardından ihraç edileceği ikinci Asya piyasası Japonya oldu.

Finlandiya’da salmonella ve kuş gribi açısından gözlenen iyi durum nedeniyle, dünya pazarlarında Finlandiya kanatlı ürünleri için yüksek talep bulunuyor.

Finlandiya’da perakende gıda fiyatları geçtiğimiz iki yıl boyunca süper market zincirlerinin fiyat rekabetleriyle düşüş yaşadı. Sektörde bu şekilde ekmek, et ve süt ürünleri gibi temel gıda ürünlerinin genel perakende fiyatlandırmasında daha düşük fiyatlara ulaşıldı.

Süt ürünlerinde söz konusu dönemde yaklaşık olarak yüzde 3 oranında fiyat düşüşü yaşandı. Düşüşün sebeplerinden birisi de, 2014 yılında Rusya tarafından tarım ürünlerinde uygulanan ithalat kısıtlamaları ile 2015 yılında AB süt kotalarının sona erdirilmesi oldu. Süt krizi sonucunda üreticilerin süt fiyatlarında belirgin düşüş yaşandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir