Dünyadaki Teknolojileri Kullanarak Sızan Amerikan Ajanlarına İlk Soruşturma Almanya’da Açılıyor

Dünyadaki Teknolojileri Kullanarak Sızan Amerikan Ajanlarına İlk Soruşturma Almanya'da Açılıyor

Dünyada internete bağlı hiç bir cihazın hiç bir şekilde güvenli olmadığı son Wikileaks belgeleriyle iyice ortaya çıktı.

Almanya’da 3 yıl önce Alman Dış İstihbarat servisinde Amerikaya casusluk yapıldığı tespit edilmiş ve iletişim konusundaki güvenlik zaafiyetleri tartışılmıştı. Almanya Federal Meclis Araştırma komisyonunun iç ve dış yazışmalarda bilgisayar ve internet yerine elektrikli daktilo kullanımına geçilmişti.

Wikileaks belgelerine göre Amerikan ajanları tüm dünyadaki bilgisayarları, akıllı telefonları ve televizyonları kullanarak ortam dinlemesi izlemesi yapıyor. Yazılım açıklarıyla iPhone ve Android’lere sızabiliyor; uzaktan kontrol edebiliyor. WhatsApp, Telegram yazışmalarını da telefonlara sızdığı için izleyebiliyor, kameranın görüntülediği her şeyi görebiliyor, hoparlörleri kullanarak dinleme yapabiliyor. Ayrıca çok sayıda teknolojinin açıklarıyla ve sürücüsüz araçların kontrolüyle ilgili çalışmalar yaptığı belirtiliyor.

Almanya Wikileaks’in açıkladığı casusluk belgeleriyle ilgili resmi inceleme başlatacağını açıklayan ilk ülke oldu. Teknik casusluk merkezi olarak Amerika’nın Frankfurt konsolosluğu belirtiliyor.

Alman Yeşiller Partisi istihbarat uzmanı Hans-Christian Ströbele, bu kişilerin sınır dışı edilebileceğini ve Frankfurt’taki istihbarat merkezinin kapatılabileceğini belirtti.

Alman hükümeti daha önce de Amerikan Ulusal güvenlik kurumunun yaptığı telefon dinlemelerine sert tepki gösterip inceleme komisyonu kurmuştu.

Almanlar İnternet Casusluklarından Korunmak İçin Daktiloya Geçecek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir