E-devlette 200 Bin Kişi Soyağacı Sorgulayınca E-devlet Sistemi Çöktü

E-devlette 200 Bin Kişi Soyağacı Sorgulayınca E-devlet Sistemi Çöktü

Türkiye’de insanların en çok merak ettiği konulardan biri olan soyağacı secere konusudur.

Dün E-devlet tarafından uygulamaya konulan hizmet sonrası e-devlet sitesi çöktü. Siteye saatlerce erişim sağlanamadı. Bugün ise yapılan açıklamada bu hizmetin geçici olarak durdurularak E-devlete erişim sağlandığı açıklandı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre:
8 Şubat 2018 tarihinde saat 14.00’de E-Devlet üzerinden hizmete açılmış olan Alt Üst Soy Raporu 9 Şubat 2018 tarihi saat 02.00’ye kadar yaklaşık olarak 200 bin adet üretilmiştir.

Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği hizmette asıl yoğunluk ise gece 02.00-04.00 arasında (yaklaşık 110 bin Alt-Üst Soy Raporu) yaşanmıştır. Saat 04.00’den itibaren ise aşırı talep olmasından dolayı verilen hizmette gecikmelerin oluşmasına ve vatandaşların bekleme sürelerinde artış yaşanmaya başlamasından dolayı Alt-Üst Soy Raporunun E-Devlet üzerinden paylaşımı geçici olarak durdurulmuştur.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından E-Devlet üzerinden sunulmakta olan Nüfus Kayıt Örneği ve Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi hizmeti sunulmaya devam etmekte olup, yoğunluğun azalmasından sonra Alt-Üst Soy Raporu hizmeti en kısa sürede vatandaşların kullanımına açılacaktır. Ancak vatandaşların yoğun talebi ile orantılı olarak Alt-Üst Soy Raporunun gecikmeli veya kesintili hizmet vermesi ihtimali bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir