İtalya İhracat İçin 15 Ülkeden 500 Milyar Avro Hedefliyor

AB’nin en kötü ekonomisine sahip ülkelerinden biri olan İtalya’da ihracat için 15 ülke hedefleniyor ve 2020 yılında en az 490 milyar avroya ulaşılması bekleniyor.

İtalyan ihracatçılar için güvenilir kabul edilen en önemli üç piyasa; Almanya, Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri.

Geçen yılın ilk 9 aylık dönemi ile bir önceki yılın aynı dönemi arasında yapılan kıyaslamaya göre, İspanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti ülkeleri İtalyan ihracatında ön sırada yer alan diğer ülkelerdir. Daha riskli diğer piyasalar ise Endonezya, Meksika ve Gana’dır.

Gelecek vaadeden ülkeler arasında Hindistan, Güney Afrika, Katar ve Peru gösterilmekte.

Hükümet ile İtalyan Dış Ticaret Ajansı işbirliği ile gerçekleştirilecek olan 2018 için belirlenen hedef ülkeler ise Brezilya, Japonya, Fas, Tunus ve Kenya’dır.

2018-2020 yıllarını kapsayan dönemde kamu eliyle gerçekleştirilecek “made in Italy” tanıtım faaliyetlerinin toplam değerinin 230 milyon avroyu aşması beklenmekte.

Teknolojik ürünlerde İtalya dünya piyasalarında iyi bir konuma sahip olmakla birlikte, Asya piyasasında daha fazla genişletebileceği bir alan mevcuttur. Bununla birlikte, İtalya, yakın komşuları olan Almanya ve Polonya’ da teknoloji ürünleri alanında yerini daha da sağlamlaştırırken, Endonezya, Vietnam ve Çin gibi ülkelerde yeni üretim alanları geliştirmeye devam etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir