Yosun Kullanarak Ham Petrol Üretilmesi Konusunda Yoğun Araştırmalar Yapılıyor

Yosun Kullanarak Ham Petrol Üretilmesi Konusunda Yoğun Araştırmalar Yapılıyor

Japonya Tsukuba Üniversitesi Öğretim üyesi dünyaca ünlü Prof. Dr. Kazuo KADOWAKI İskenderun Teknik Üniversitesi’nin kampüs içindeki ulaşımını sağlamak için master planında tasarladığı sürücüsüz taşıma sistemini incelemek ve ortak proje imkânlarını araştırmak için İskenderun’a geldi. Ziyaret kapsamında; ileri teknolojiler geliştirme hususunda prensipte anlaşma yapıldı ve yakın bir zaman içerisinde projelendirme çalışmalarının sonuçlanıp uygulama aşamasına geçileceği söylendi.

İskenderun Teknik Üniversitesinde Süperiletkenlik, süperiletken sistemler, kuantum teknolojisi hakkındaki güncel bilgiler ve Algea (yosun) teknolojileri hakkında bilgiler verdi.

Süperiletken sistemlerle saatte 500 km hıza ulaşabilen dünyanın en hızlı tren projelerinin mimarlarından Prof. KADOWAKI:
İskenderun, bizim yaşadığımız Tsukuba’ya nüfus bakımından çok benziyor. Tsukuba 185 bin nüfuslu bir yer… Tsukuba Üniversitesi ise 1979 yılında kuruldu. Şehrin girişinde Bilim Şehri yazar… İskenderun, Kaliforniya kadar güzel… Doğal güzelliklere sahip, mükemmel bir yer. Sanayisi de çok gelişmiş… İskenderun Teknik Üniversitesi’nin burada olması büyük bir şans… İskenderun Teknik Üniversitesi’nin, teknoversite vizyonu ve teknolojik kampüs hedefiyle İskenderun’u bir bilim şehrine dönüştüreceği aşikâr.

Japonya’da ve dünyada yosun teknolojilerinin gelişimi çok büyük ivme kazanmıştır. Özellikle, yosun kullanarak ham petrol elde edilmesi konusunda yoğun araştırmalar yapılmaktadır. İskenderun Körfezi de yosun yetiştirilmesi ve uygulamalarının yapılması konusunda fırsatlar sunmaktadır. Bunun kıymeti bilinmeli ve üretim için yola çıkılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir