Cilt Temizliği Nasıl Yapılır

Cilt Temizliği Nasıl Yapılır

Cilt temizliği ciltte biriken toz, kir, yağ ve ölü tabakaları temizleyerek cildin yenilenmesini sağlamak ve sivilcelerin oluşumunu engellemektir. Ayrıca cilt esnekliği ve gençliğini korumak için yapılan uygulamadır.
Salonda cilt bakımları ve evde cilt bakımları olmak üzere cilt temizliği iki gruba ayrılır. Salonda yaptırılan bakımlar, uzmanlar tarafından, profesyonel ürünler ve cihazlar yardımı ile cildin ihtiyacına göre, periyodik olarak uygulanan aylık veya haftalık bakımlardır.

Evde cilt bakımı ise kişinin kozmetik ürünlerle kendi cilt ihtiyacına göre, periyodik olarak uyguladığı bakımlardır. Ayrıca salonlarda cilt bakımları yaptıran kişinin kendi cilt bakımına evde
de devam etmesi gerekmektedir.

Günlük olarak cilt temizliği, temel cilt temizliği dışında her gün yapılması gereken bir uygulamadır. Cilt türüne uygun bir temizleyici ürünle cilt sabah ve akşam mutlaka temizlenmelidir. Ciltler temizlendikten sonra tonik uygulaması yapılır. Bu sayede gözenekler sıkıştırılır ve cilt üzerinde kalan kalıntılar temizlenir. Sonrasında cilde nemlendirici uygulanır. Gece kremi geceleri cildin yenilenmesine katkı sağlar.

Göz çevresi ve boyun bölgesinede günlük uygun kozmetiklerle bakım yapılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir