Damacana Suları Saklama Koşulları Sebil Pompası Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Damacana Suları Saklama Koşulları Sebil Pompası Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

DAMACANA SULARINI SATIN ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Suyun etiketi sağlam ve okunaklı şekilde ürünün üzerinde olmalıdır. Suyu etiketinde; adı, cinsi, imal edildiği yerin adresi, Valilikçe verilen iznin tarih ve sayısı, suyun sahip olduğu analiz değerleri, üretim ve son kullanma tarihi ile parti ve seri numarası mutlaka bulunmalıdır.

Damacanaların üzerinde ürün güvenliğini sağlamak için hava ve su sızdırmayan, kap ve kapağı içine alacak şekilde yapıştırılmış, güvenlik bandı bulunmalıdır. Kapak ve güvenlik bandı üzerinde suyun markası yazılı olmalı. Kapağı ya da güvenlik bandı açılmış veya zarar görmüş ürünler satın alınmamalıdır.

DAMACANA SULARI SAKLAMA KOŞULLARI
Damacanaları muhafaza ederken; serin, kuru, güneş ışığından uzak, temiz ve kokusuz bir yerde, tüp, deterjan gibi kimyasal maddelerden etkilenmeyecek şekilde, kapakları kapalı olarak muhafaza edilmelidir.

Damacanalara ayran, meyve suyu, şebeke suyu, kimyasal içerikli sıvılar gibi herhangi bir sıvı konulmamalıdır. Tüp, oto gaz, petrol ürünleri ve benzeri kimyasal maddelerle birlikte taşınan ya da satışa sunulan yerlerden su satın alınmamalıdır. Damacana sular, kapağı açıldıktan sonra en geç 1 hafta içinde tüketilmelidir. Pompa alırken mutlaka iç akşamında metal aksam var ise paslanmaz malzeme kullanıldığına ve kullanılan plastiğin kaliteli olmasına dikkat edilmelidir. Kullanım şekline bağlı olarak damacana pompalarının ömrü değişir.

DAMACANA POMPASI KULLANIRKEN DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER
Suya doğrudan temas eden bu cihazların temizliği sağlıklı su içmemiz açısından çok önemlidir.

Mikroorganizmalar zamanla çoğalarak damacana pompalarının üzerinde beyaz, yeşil ya da kahverengi kümecikler oluşturabilir, suyun tadında ve kokusunda istenmeyen değişikliklere neden olabilirler. Gerekli temizlik yapılmadığında ortamda bulunan mikroorganizmalar ve yabancı maddeler damacana pompalarının üzerinde birikip suya bulaşabilir. Her damacana değişimi sırasında kullandığımız pompaların temizliğine dikkat etmemiz gerekir. Temizlenemeyecek durumdaki pompalar kullanılmamalıdır. Pompa damacana üzerinde iken kullanım sonrasında ağız kısmındaki tıpa mutlaka kapalı tutmalıdır.

SEBİL KULLANIRKEN DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER
Damacana değiştirme işlemi sırasında cihazda koku ve kirlilik kontrolü yapılmalıdır. Sebilin damacana takılan bölümünün kolay takılıp çıkarılabilir olmasına dikkat edilmelidir. Sebilin kazan kısmında musluğa gelen plastik borunun silikon hortum olmamasına dikkat edilmelidir. Cihazın alındığı firmadan cihazın nasıl ve kimin tarafından temizleneceği ile ilgili bilgi alınmalıdır ve buna göre bakım ve temizliğinin yaptırılması kontrol edilmelidir. Sebil temizliğinin hijyenik olması açısından temizlik yapan kişi eline eldiven takmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir