Anne Sütünü Zehirleyen İçecekler

Anne Sütünü Zehirleyen İçecekler

Yapılan araştırmalarda Alkol ve sigara kullanan hamile annelerin sütünü bu içecekler zehirliyor. Sigarayı içen anne kendi ömrünü kısalttığı gibi bebeğinin ömrünü daha da çok kısaltıyor.

Dünyada kadınların yaklaşık yüzde 12’si sigara zehirini kullanıyor. Bazı umursamaz annelerse bebeklerini emzirirken bile sigara zehirini içiyor.

Doğumdan sonra lohusalık ve emzirme döneminde alkol tüketimi bebekte uyuşukluk, derin uyku hali, güçsüzlük gibi etkiler meydana getirirken, bebekte motor ve zihinsel fonksiyonlarda gerileme yaptığı görülmüş.

Sigaranın insanı öldürdüğü bilimsel olarak tespit edilmiş bir gerçek kendi sağlığını umursamayan bireyler çocuklarınında hayatını kısaltıyor.

Emziren anneler sigara ve alkol tükettiğinde tüm bu zarar doğrudan bebeğe etki yapıyor. Sağlıklı anne sütü şifalıyken bu zararlı içecekleri tüketen annelerin sütü bebek için bir zehire dönüşüyor.

Ayrıca sigara zehiri ve alkol kullanan annelerin sütü daha az oluyor ve emzirme süreleri kısalıyor. Bebeğin emme iştahı ve süresini azaltan alkolün kötü tadı, anne sütünü kokusunu ve tadını değiştirerek bebeğin süt emmesini reddetmesini sağlıyor.

Sigara zehiri içilen evlerde büyüyen çocuklar çok daha fazla hastalanarak uyku problemi çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir