Telefon, Kablo TV ve Uydu Aboneliğinden Alacağı Olanlar İnternetten İade Alabilecek

Hizmet sağlayıcılara getirilen yeni yükümlülüklere göre vatandaşlara sunulan telefon, internet, kablo TV ve uydu abonelik borçları e-devlet veya işletmecilerin internet sayfası üzerinden sorgulama sonucu öğrenilen borçların kredi kartı ile ödenmesi veya tüketici alacaklarının iadesi işlemlerinin de internet üzerinden yapılabilmesi hizmetini sunmaları gerekiyor.

Bu düzenlemeyle aboneler internet üzerinden işletmecilere olan borçlarını kolayca ödeme ya da alacakları varsa iadesi için başvuruyu da internet üzerinden kolayca yapabilme imkânına kavuşacak.

Böylelikle vatandaşlar iki kanaldan borç ödeme ve alacak iadesi hizmetini kullanma imkânına sahip olacaklardır. Bu yöntemlerden ilki ile işletmecilere ait internet sayfası üzerinden borçlarını kredi kartı ile ödeme ve alacaklarının için iade başvurusu yapma hizmetini kullanabileceklerdir. Hizmetin kullanımı için işletmeciler gerekli hazırlıkları tamamlayarak 01 Ocak 2016 tarihinden itibaren söz konusu hizmeti sunmaya başlayacak ve hizmetin e-devlet kapsı üzerinden de kullanılabilmesi için e-devlet kapısında gerekli bağlantı sağlanacaktır.

İkinci yöntemde ise toplam ikiyüzbin ve daha fazla abonesi olan işletmeciler, e-devlet kapısı üzerinden yapılan sorgulama sonucunda öğrenilen borç ve/veya alacak bilgilerinde tüketicilerin borç miktarı ya da telefon/abone numarası benzeri verileri girmelerini gerektirmeden kolayca borç ödeme ve alacak iadesi için başvuru hizmetini sunmakla yükümlüdürler. Bu yöntemin kullanımı için işletmeciler gerekli hazırlıklarını tamamlayarak 01 Nisan 2016 tarihinden itibaren söz konusu hizmeti sunmaya başlayacaklardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir