Bilinen En Yaşlı Fosillerden 300 milyon Yıl Daha Yaşlı Fosil Bulundu

Bilinen En Yaşlı Fosillerden 300 milyon Yıl Daha Yaşlı Fosil Bulundu

Yer kabuğunun en üst bölümünü oluşturan tortul kayaçların çoğunda, bazen iyi korunmuş, bazen de erozyon ve sedimantasyon sırasında tahrip olan cansız organizma kalıntılarına Fosil deniliyor.

Araştırmacılar, Kanada’nın egzotik Nuvvuagittuq kuşağında bulunan fosillerin kemosentetik bakterilere ait ve 3,77 milyar yaşında olduğunu düşünüyor.

Şimdiye kadar bilinen en yaşlı fosillerden 300 milyon yıl daha yaşlı olan fosillerin 4,28 milyar yaşında bile olabilecekleri belirtiliyor, yani Dünya’nın oluşumundan 260 milyon yıl sonrasında ortaya çıkmış olabilirler.

Fosillerin yaşı doğrulandığında dünyadaki canlılığın kökeniyle ilgili bazı bilgiler baştan yazılacak. O zamana ait bu canlılık çeşitliliğini açıklayabilme yolunda cevap bulmayı bekleyen birçok yeni soru doğacak.

Matthew Dodd liderliğindeki ekibin fosilleri çıkardığı yer, bir zamanlar okyanus tabanındaki hidrotermal ağızların bulunduğu bir bölge. Bu canlılar büyük olasılıkla ağızların etrafında toplaşarak çoğalmış ve enerji üretimi için ağızların kimyasını kullanmış, öldüklerinde de vücutları sudaki demirle kaplanmış ve zamanla fosilleşmişler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir