Motosiklete İlişkin Toplumun Hoşnutsuzluğunu Gidermek İçin Proje Başlatıldı

Motosiklete İlişkin Toplumun Hoşnutsuzluğunu Gidermek İçin Proje BaşlatıldıMotosiklete İlişkin Toplumun Hoşnutsuzluğunu Gidermek İçin Proje Başlatıldı

Türkiye’de motosiklet ithalat, dağıtım, satış ve üretim yapan 13 şirketin ortak amaçları için birleştikleri Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED), Biz Trafikte de Aileyiz sloganından yola çıkarak projelendirdiği reklam filmiyle trafikte yeni bir algı oluşturmak için harekete geçti.

Özellikle motosiklete ilişkin toplumun büyük bir kesimindeki mevcut hoşnutsuzluğu gidermek, toplumda motosiklet kullanımına yönelik bilinç geliştirebilmek ve motosiklet kültürünü daha geniş kitlelere anlatabilmek için çeşitli kampanya, etkinlik ve eğitimler organize eden dernek, yeni projesiyle karayolu trafiğini oluşturan tüm bireylere aile teması üzerinden seslenecek.

MOTED, projeyi İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İBB ile birlikte yürütüyor.

Toplumun farklı kesimlerinden karakterlerin yer aldığı kamu spotunda; trafikte saygı, anlayış ve hoşgörünün öneminin altı çizilirken toplumsal duyarlılığın geliştirilmesiyle yaşanabilecek her türlü kazanın önlenebileceği mesajı da veriliyor.

Trafikte hareket eden tüm sürücülerin aynı aileyi oluşturan fertler olduğunu anlatan kamu spotunda, hata yapmanın ya da teşekkür etmenin en kolay yolu olan el kaldırmanın önemine değiniliyor. Tüm sürücülerin vicdanına ve hoşgörüsüne hitap eden el kaldırma hareketinin pek çok sorunu gidereceğini söyleyen MOTED Başkanı Bülent Kılıçer, Kimi zaman özür dilemek için, kimi zaman teşekkür etmek için bu hareketi yaparsak tartışmaların önüne geçeceğimize inanıyoruz. Herkes hata yapabilir, önemli olan yaptığının farkında olmasıdır.

Trafiğin azaltılması için motosiklet kullanımının artması gerektiği gerçeğinden hareket ediyor, herkesin eşit haklara sahip olduğunu vurgulamak istiyoruz. Toplumun farklı kesimlerinden gerçek karakterlerin oynadığı kamu spotumuzda trafikte saygı, anlayış ve hoşgörünün öneminin altı çizilirken toplumsal duyarlılığın geliştirilmesiyle yaşanabilecek her türlü kazanın önlenebileceği mesajı da veriliyor. İlk kamu spotunda tüm araç sürücülerinin aynı ailenin ferdi olduğunu hatırlattık. Sonrakilerde motosiklet kullanıcılarının yollarda olduğunu anlatacağız. Başarılı olacağımıza inanıyoruz, çünkü biz trafikte de bir aileyiz, dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir