Disleksi Nedir Hastalığı Ne Demek Belirtileri Tedavisi

Disleksi, çok sık rastlanan öğrenme bozukluklarından biridir. Çocukların gelişmesinde tahmini mümkün olmayan problemlerden biri okuma ve yazma güçlüğü, hastalık olarak değil, dünyayı farklı algılama şekli olarak görülmeli.

Bu bozukluğun teşhis edilmesi için zaman ve uzmanlar gerekir.

Öğretmenler bu sorunu tam olarak bilmedikleri için disleksiyi gelişim güçlüğü olarak görmekte. Bu nedenle ebeveynler doğru yönlendirmeleri yapmalı. Öğretmelerin bazı erken belirtileri anlayıp, geç gelişim gösteren öğrenci şeklinde damgalamaması çok önemli.

Disleksinin en yaygın belirtileri, okulda kendisi gösterir. Bazı çocuklar harflerin yerlerini değiştirir. Okurken de yazılışları birbirine yakın olan kelimeleri karıştırır. Bunun nedeni de bu çocuklarda sözsel değil, görüntüsel düşünmenin daha gelişmiş olmasıdır. Dislektik çocuklarla çalışırken çok sabırlı, anlayışlı ve hoşgörülü olmak, olmazsa olmaz şarttır.

Böyle bir bozukluğu olan kişilere okudukları metinleri daha kolay algılama ve anlama imkanını sağlayan bir yazı tipi üretildi. Yazı tipine adysfont.com adresinden ulaşılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir