Dünyanın En Çok Silah Satan Ülkeler Listesi Silah Satanlar Sıralaması

Dünyanın En Çok Silah Satan Ülkeler Listesi Silah Satanlar Sıralaması

Dünyanın En Çok Silah Satan Ülkeler Listesi Silah Satanlar Sıralaması

Avrupa ülkeleri silah firmalarının en büyük pazar yeri sömürgeci ülkelerin desteklediği liderlere sahip islam coğrafyasıdır. Hem müslümanlar birbirini yok ediyor hem de müslüman olmayan ülkelere milyarlarca dolar ödenerek silah satın alınıp gelir bırakılıyor.

Dünyada insanlığa en büyük kötülüklere, silah üreten ülkeler sebep oluyor ve bu konuda dünya çapında ortak bir yasaklama veya kısıtlama getirilmiyor.

Silah üretiminde ilk sırada bulunan Amerika’da 2015 yılında uluslararası silah satışları tutarı yaklaşık olarak 60 milyar dolara ulaşarak rekor kırdı.

İngiltere 2015 yılında Suudi Arabistan’a yüz kat silah satışı gerçekleştirdi. Suudi Arabistan’a 2015 yılı Nisan ile Haziran döneminde 9 milyon sterlin tutarında silah satarken Temmuz ile Eylül döneminde 1 milyar sterlinin üzerinde satış gerçekleştirdi.

İngiltere, mayıs 2010’dan, haziran 2015’e kadar geçen sürede tüm dünyaya yaklaşık 21 milyar sterlin tutarında silah sattı.

İngiltere’nin bu dönemde toplam silah satışının yüzde 40’ı Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine gerçekleşti. İngiltere son 5 yılın en yüksek silah satışını 5 milyar 600 milyon sterlin ile Suudi Arabistan’a gerçekleştirdi.

Silah üretiminde dünya 4.’sü olan Fransa, ürettiği silahların yarısını müslüman ülkelere sattı. Fransa’nın en önemli alıcıları; Mısır, Suudi Arabistan, Katar ve Lübnan.

2010 ile 2014 yılları arasında silah ticaretinin yüzde 38’ini Ortadoğu’ya yapan Fransa, 2015 yılında ürettiği silahların yarısından fazlasını İslam coğrafyasında bulunan ülkelere sattı. 2015 yılında, 16 milyar Avroluk silah ihracatıyla bir önceki yılın rakamlarını ikiye katlayan Fransa böylelikle bir rekora ulaştı ve ABD ile Rusya’yı takip eden ülke oldu.

Ayrıca Fransa 2015 yılında Katar ve Mısır’a 24’er adet Rafale savaş uçağı satarak bu satışların toplamında kasasına 11 milyar 500 milyon avro koydu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir