İstanbul’da 7 Yıllık Restorasyon Sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan Bulgar Kilisesi Açılışını Yaptı

İstanbul’da restorasyonu tamamlanan Aziz Stefan Bulgar Kilisesinin, Fener Rum Patriği I. Bartholomeus’un ve Bulgar Patriği Neofit’in birlikte yönettikleri ayinle resmi açılışı yapıldı.

Başbakan Boyko Borisov ise, İstanbul’daki Kilisenin restorasyonunu geleceğe dair iyi bir yatırım olarak tanımlarken bunun, tüm Avrupa’ya ve Hıristiyan dünyasına Bulgaristan’ın en büyük komşusu ile ilişkilerinin ivme kazanabileceğine dair bir mesaj olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki Bulgar Kilisesinin resmi açılış töreninde “Tarihin belirli bir döneminde yaşanmış acı hatıralar, çok daha uzun ve çok daha köklü olan birlikte yaşama tecrübemizi gölgelememeli. Onun için bizde kesrette vahdet anlayışı var. Bu bizim aslında tüm inançlara, düşüncelere yaklaşımımızı gösterir. Yani çoğunlukta birlik.

Sofya’daki 1882’den beri ibadete açık tek cami olan 450 yıllık Kadı Seyfullah Efendi Camisi’nin restorasyonunun tamamlandığını öğrendim. Bu önemli kültür mirasımızın açılışını sizlerle birlikte yapmaktan memnuniyet duyacağımızı da ayrıca belirtmek istiyorum” diyen Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan’daki Osmanlı eserlerinin restorasyonu konusunda aynı şekilde işbirliğinin yürütülmesini beklediğini ifade etti.

Resmi törene Başbakan Boyko Borisov’un başını çektiği resmi heyet katıldı. Bulgaristan Başbakanı Borisov, Bulgar Kilisesinin önünde Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki Türk heyetini ağırladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir