Yerli Ürün Üreten Firmalar Yabancı İsim Marka Kullandığı İçin Çin Mallarıyla Rekabet Edemiyor

Son yıllarda çeşitli ürün kollarında yerli ürün üreten firmalar artarken bu firmalar ürünlerine sürekli yabancı isim ve marka adları seçiyor. Sadece Türkiye’ye hitap eden firmaların yabancı isimli yerli ürünleri tüketiciler tarafından kalitesiz Çin mallarıyla karıştırılıp tercih edilmiyor.

Türkçe isimli çok sayıda marka ve firmayı satın alan yabancı şirketler bu durumu iyi bildiği için Türkçe isimleri değiştirmeden satışlarına devam ediyor. Piyasada bulunan çok sayıda Türkçe isimli markayı tüketiciler yerli malı zannedip satın alıyor.

Eskiden yabancı isme sahip teknolojik ürün markaları tüketiciye daha pahalıymış ve kaliteliymiş gibi gelirdi. Günümüzde bütün yabancı markalar ürünlerini Çin’de ürettiği için artık böyle bir düşünce yok. Dünyanın en bilinen markasının ürününün üzerinde Made in China ya da made in prc yazdığı anda tüketicilerin gözünde o ürünün bir kıymeti yok. Bu nedenle Türkiye’de yerli ürün üreten firmaların bu değişimi fark edip Türkçe isimlere ağırlık vererek üretim yeri olarak Türkiye’yi vurgulaması onları bir adım öne çıkarıyor.

Türkçe isimle yıllardan beri başarılı olan markalar; Arçelik, Arzum, Tadım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir