Okula Başladıktan Sonra Çocuklarda Artan Uzağı Görememe Okul Miyopisi

Okula Başladıktan Sonra Çocuklarda Artan Uzağı Görememe Okul Miyopisi

Okul çağı miyopu, çocuklukta, özellikle okul çağında ortaya çıkar. Bu şekil miyopta, göz çalışma esnasında yakına bakmaktan yorulur.

Miyopi kendini genellikle okul çağlarında belli eder, miyopi yetişkinlik dönemine kadar bir miktar artış gösterebilir. Genellikle çocukların net göremediklerine ilişkin bir yakınmaları yoktur, daha çok sınıfta tahtayı göremediklerinde fark edilirler. Miyopi ergenlikten sonra genellikle fazla değişmez ancak dejeneratif miyopi denilen durumda miyopi erişkin yaşamda da artmaya devam edebilir.

Tablet, akıllı telefon, bilgisayar ve diğer ekranı bulunan dijital cihazlara uzun süreler bakınca maruz kalınan ışık spektrumunu ve görme davranışını değiştiriyor.

Nesnelere yakından bakarak çok fazla zaman geçirdiğinizi fark etmeniz önemli. Bunun sebebi genelde arka plan aydınlatmasının çok zayıf olmasıdır. Okul miyopisi okula başladıktan sonra çocuklarda artan uzağı görememe eğilimidir.

Uzağa bakmaya yeterli zaman ayrılmazsa, gözler yeterli rahatlama fırsatı bulamayacak ve farklı mesafelere hızlıca odaklanabilme yetisi unutulacak. Bu dijital göz yorgunluğuna neden olur. Ayrıca, dijital ekranlara bakıldığından daha az göz kırpılır, bu yüzden kornea gözyaşı sıvısıyla daha seyrek nemlendirilir. Bu durum, göz yorgunluğuna ve en kötüsü görmede bozukluğa neden olabilir.

Bilgisayarlar, tabletler veya akıllı telefonlarla çalışırken sıklıkla uzağa bakarak gözlerinize daha sık mola vermeniz gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir