Alman Vekil Türkiye ve AB İle İlgili Baklayı Ağzından Çıkardı

Alman Vekil Türkiye ve AB İle İlgili Baklayı Ağzından Çıkardı

Almanya CDU milletvekili Roderich Kiesewetter, AB’nin Türkiye’yi yıllarca oyalamasının nedeni olarak Türkiye’nin Rusya ile yakınlaşmasının önüne geçmek olduğunu ifade etti.

Bir Alman haber sitesine konuşan Kiesewetter, Romanya ve Bulgaristan gibi, bir çok alanda Türkiye’nin gerisinde olan ülkelerin AB’ye çok erken alındığını, Türkiye ile müzakerelerin amacının Türkiye’nin üyeliği olmadığını, oyalanması olduğunu belirtti.

Almanya Türkiye’ye karşı dürüst olmadı diyen Kiesewetter, önümüzdeki 10 yılda Türkiye’nin AB’ye üyeliğinin söz konusu olmayacağını dürüstçe söylemeliyiz, dedi.

Kiesewetter şunları ifade etti; üyelik görüşmelerinin kesilmesi durumunda Türkiye’nin Batı’dan tamamen uzaklaşma ve NATO’dan çıkma riski bulunuyor. NATO kurucusu bir ülkenin uzaklaşma riski var. Putin’e yakınlaşabileceği de düşünülebilir.

Geri kabul anlaşması 2 ay içinde iptal olursa Yunanistan, İtalya ve belki de Kuzey Afrika ülkelerinde büyük kamplar kurmamız gerekecek. Bunun dışında Frontex ile sınırların daha çok güvenliğinin sağlanması gerekebilir. Bir B planı üzerinde hararetle çalışılıyor.

Tabii ki hiç kimse dışarıya geri kabul anlaşmasının başarısız olduğu izlenimini vermek istemiyor. Şimdilik süreç işliyor ama bizi şantaja açık hale getiriyor. Bizim bu yüzden Yunanistan, İtalya ve Arnavutluk’u güçlendirici bir sisteme ihtiyacımız var, dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir