On Soruda Nemlendiriciler

On Soruda Nemlendiriciler

1. Nemlendirici kullanma yaşı kaç olmalıdır?

* Nemlendirmenin yaşı yoktur. Çevresel koşulların giderek kötüleşmesi, kirli hava, ultraviyole ışınlar cilt tipi ne olursa olsun cilt üzerinde olumsuz etki yaratır. Bu yüzden erken yaşlarda düzenli olarak UV filtreli bir nemlendirici kullanmakta fayda var.

2. Cildi gece de nemlendirmek gerekli mi ?

* Cilt gündüz ne kadar nemlenmeye ihtiyaç duyarsa gece de aynı şekilde duyar. Ayrıca hücre yenilenmesi gece gerçekleşir. Yani cilt kendini gece yeniler. Eğer nemlendirici bir gece kremiyle cildinizi desteklerseniz, hücre yenilenmenizi artırabilirsiniz.

3. Cilt temizliği yaparken ürünlerin nemlendirici özellikli olması gerekir mi?

* Sabunlar, sütler, jeller. Cilt temizlemeye yönelik pek çok ürün mevcut. Seçtiğiniz ürünün çeşidinden çok cildinizi kurutmayan, asit dengesini bozmayan türde bir ürün seçmeye özen göstermelisiniz.

4. En doğru nemlendirme yöntemi nasıl olmalıdır?

* Mevsimler rehberiniz olabilir. Çünkü güneş ve aşırı sıcaklar vücudumuzdaki su dengesini bozar. Bu nedenle hem çabuk susarız, hem de cildimizde kuruma daha çok görülür. Yaz aylarında ekstra nemlendiriciler, kış aylarında da mevsime özel geliştirilmiş nemlendiriciler kullanılmalıdır.

5. Düzenli kullanım ne kadar önemlidir?

* Bütün ürünlerde düzenli kullanım çok önemlidir. Değişen mevsimler cilt üzerinde hemen kendini gösterir.

6. Aşırı nemlendirici kullanmak akneye neden olur mu?

* Nemlendiriciler uzun araştırmalar sonucu üretilir. Her biri gözenekleri tıkamayan, siyah nokta ve akneye neden olmayan özelliklere sahiptir. Çünkü içlerinde cildi koruyacak kadar yağ barındırırlar. Eğer cildiniz yağlı ise tercihiniz mineral yağlı ya da balmumu içerikli nemlendiriciler olmalıdır.

7. Nemlendiriciler etkisini ne kadar sürede gösterir?

* Hiç bir ürün ciltte sihirli bir değnek gibi sonuç vermez. Etkiyi görmek için en az bir ay beklemek gerekir. Bu sürede cildinizdeki olumlu veya olumsuz değişimi fark edecek ve en doğru ürünü bulacaksınız. Doğru nemlendiricide cildiniz yumuşak, cilt rengi de parlak ve pürüzsüz bir görünüme kavuşur.

8. Nemlendirici krem kullanırken başka bir krem kullanmak gerekli mi?

* Her kremin amacı farklıdır. Nemlendirici kremler cildi nemlendirmek için geliştirilmiştir. Bu yüzden uzmanlar farklı hedeflere yönelik farklı kremler kullanmak gerektiğini belirtiyor. Örneğin, cilt kırışıkları için nemlendirici kullanmak yetersiz kalabilir.

9. Göz çevresini nemlendirmek şart mıdır?

* Cildin tümünü olduğu gibi göz çevresinin de nemlenmeye ihtiyacı vardır. Özellikle diğer bölgelere göre daha ince bir deriye sahip olan bu bölge, kırışıkları kaz ayağı olarak daha çabuk belli eder. Düzenli şekilde nemlendirici ve göz kremi kullanmak fayda sağlayacaktır.

10. Sık banyo yapmak ve çok su içmek cildin nemlenmesinde etkili midir?

* Vücudun dörtte üçü sudan oluşur. Canlı olan her şeyin suya ihtiyacı olduğu gibi vücudun da suya ihtiyacı vardır. Günde 1 litre su içmek vücudun ihtiyaç duyduğu suyu ve dolayısıyla da nemi sağlar. Ayrıca vücuttaki toksinlerin atılmasına da yardım eder. Banyo, hijyen bir cilt için gereklidir. Cilt bakımında konu ne olursa olsun hem içerden hem dışardan desteklenmelidir. Banyo da cildin nemlenmesinde içilen su kadar faydalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir