Lazer Bilgisayar Yazıcıları Beyin Tahribatı Yapıyor

Lazer yazıcılar çalışmaları sırasında ozon gazı üretirler. Ozon gazı fazla alındığında beyinde tahribat yaratır. Bu yüzden lazer yazıcıların bulunduğu yerleri sık sık havalandırmak gerekir.

Harvard Üniversitesi araştırmacıları, 11 çok kullanılan lazer yazıcının işlem sırasında nanopartikül yayıp yaymadıklarını ve bunların zararlarını inceledi. Bazı yazılardan, havası çok kirli otoyollarla kıyaslanacak miktarda nanopartikül yayıldığı belirlendi. Bu sonuçlar, lazer yazıcılardan havaya karışan nanopartiküllerin akciğer hücrelerine zarar verebileceklerini ve epigenetik modifikasyonların akciğer hastalıklarına yol açabileceklerini ortaya koyuyor.

Lazer yazıcıların iyi havalanan mekânlarda kullanılmasını ve uzun süreli işlemlerde orada bulunmaktan kaçınılması tavsiye ediliyor.

Lazer yazıcının fiyatı çok pahalıdır ancak bir sayfanın basım maliyeti çok düşüktür. Hız ve kalite çok yüksek düzeydedir. Profesyonel iş yapan kullanıcıların kullandığı yazıcılardır.

Lazer yazıcılarda kullanılan baskı yöntemi fotokopi makinesindekine benzer Lazer yazıcılar satır satır yazmak yerine sayfa sayfa yazarlar.

Karbon kopya yapamazlar. Sürekli forma baskı yapamazlar.

Kâğıda baskı için çok ince bir toz kullanılır. Mürekkep diye adlandırılan madde bir kartuş içinde bütün bu mekanizmaya bağlı veya bu daha çevreci kendi ayrı kartuşunda bulunur. Bir karıştırıcı mürekkebi kartuşun içinde hareket halinde tutar ve taşıyıcı rulo ise mürekkebi aktarım rulosuna geçirir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir