Finans Teknolojilerine Yatırım Yapmayan Şirketler Geri Kalacak

Finans Teknolojilerine Yatırım Yapmayan Şirketler Geri Kalacak

Fintech (Financial Technology=Finans Teknolojileri), teknolojinin finansla ilgili her alanıdır. Mobil ödeme sistemleri, sanal birikim araçları, günlük bütçe tutma uygulamaları gibi pek çok farklı alanda finans teknolojileri görülebiliyor.

Denetim, vergi ve danışmanlık şirketi PwC’nin dünya çapındaki finans teknolojileri araştırmasına göre bu alandaki yatırımlar önümüzdeki 3 ila 5 yıl içinde 150 milyar doları geçecek. Bu yeni teknolojilere yatırım yapmayan geleneksel şirketlerse rekabette geri kalacak.

Finansal hizmet sunan geleneksel şirketlerin yüzde 83’ü, işlerinin bir kısmını bağımsız FinTech(Finans Teknolojileri) şirketlerine kaybetme riski olduğunu düşünüyor.

46 ülkeden, araştırmaya katılan geleneksel Finans Hizmet sektörü yöneticileri FinTech tarafındaki gelişmeden dolayı, işlerinin yüzde 23’ünün tehlikede olduğunu düşünüyor. FinTech yöneticileri ise finans sektöründeki işlerin yüzde 33’ünü ele geçirebileceklerini öngörüyor.

Katılımcılara FinTech şirketleriyle iş yaparken karşılaştıkları zorluklar sorulduğunda, ilk sırada bilgi güvenliği gelirken, mevzuata ilişkin belirsizlik ve iş modellerindeki farklılıklar şeklinde sıralanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir