Bütün Herkese Açık Ücretsiz Eğitim Platformu Sitesi Khan Academy Nedir

Bütün Herkese Açık Ücretsiz Eğitim Platformu Sitesi Khan Academy Nedir

Khan Academi her yerde ücretsiz eğitim sağlayan kar amacı gütmeyen Salman Khan tarafından Amerika’da kurulan dünyanın en büyük sanal eğitim platformudur.(tr.khanacademy.org)

Her ay yaklaşık 13 milyon öğrenci tarafından derslerden yararlanılıyor. Khan Academi dersleri 40 dile çevriliyor ve 190 ülkede kullanılıyor.

Ücretsiz hizmet sağlayan kuruluş gelirlerini, Amerika’nın büyük firmaları ve şahıslarının bağışlarıyla sağlamaktadır.

Sitede 6 bin 500 den fazla ders videoları ve 150 bin civarında alıştırma bulunuyor. Her gün daha çok içerik sayısı artıyor.

Dersler ilkokul düzeyinden üniversite düzeyine kadar her konuda bulunuyor.

Khan Academi Türkiye’de Robert Kolej, Ted İstanbul Koleji, Doğa Koleji, Gaziantep Kolej Vakfı Lisesi ve Feyziye Mektepleri Işık Okullarında derslere dahil etmiş durumda. MEB ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan çalışmalar ile Khan Academy’nin devlet okullarında da kullanılması hedefleniyor. MEB’in FATİH Projesi kapsamında oluşturulan Eğitim Bilişim Ağı, MEB tarafından onaylanan içeriklerin okullarda eğitim için kullanılmak üzere bir araya getirilmesi ve öğrencilere bir dijital kütüphane oluşturmak amaçlamakta.

MEB ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile yapılan anlaşmayla Khan Academi Türkçe içerikleri EBA’ya dahil edildi. İlerleyen zamanda FATİH Projesinin tablet ve diğer aşamalarında da yer alacak. Ayrıca İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle Khan Academinin okullarda yaygınlaştırılması çalışmaları sürüyor.

Salman Khan Kimdir?
Khan Academinin kurucusu Salman Khan 1976 yılında New Orleans’ta doğan baba tarafı Bangladeş, anne tarafı Hint Kökenli olan müslüman ve Amerika vatandaşı olan bir eğitimcidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir