Evdeki Balık Kokusunu Gidermek İçin Ne Yapmalı

Evdeki Balık Kokusunu Gidermek İçin Ne Yapmalı

Balıklar yıkanırken eller ve lavabo balık kokar. Pişirirken ev balık kokar. Tüm bu kokuları yok etmek için limon kullanılabilir. Ayrıca evin içine sinen balık kokusunu ada çayı yakarak ortadan kaldırabilirsiniz.

Balıkları yıkarken ellerinizin kokmamaması için ellerinizi limonla ovalayın. İçini sıkarak kullandığınız limon kabuklarına biraz deterjan ekleyip lavaboyu temizlerseniz hem lavabodan hem elinizden balık kokusu çıkacak yerine hoş bir koku bırakacaktır. Mutfak lavabosuna sinen balık kokusunu çıkarmak için çamaşır suyu kullanarak sağlığa zarar vermekte, limonlu yöntem hem hijyen açısından iyi hem de sağlık açısından bir sorun teşkil etmiyor.

Balıkları pişirdikten sonra mutfak ve evde oluşan kötü kokuyu ortadan kaldırmak için bir 1 çay bardağı su ve 2 yemek kaşığı sirkeyi bir kaba döküp kaynatınız.

Balık pişirilen tavada kahve, karanfil, defne yaprağı, tarçın, zencefil, ıhlamur gibi koku yayabilen ürünleri kuru şekilde pişirerek ortama hoş kokularda verebilirsiniz.

Hazırlayacağınız organik parfümle kötü kokuları giderebilirsiniz. 2 damla limon suyu, 40 damla limon yağı (lavanta veya portakal yağıda olabilir) yarım çay kaşığı karbonatı 500 gr suya ekleyip karıştırın. Bu karışımı sıkmak için açılabilir sprey başlıklı boş bir kutuya ekleyin ve kutuyu çalkalayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir