Arçelik Karbon Saydamlık En Yüksek Performans Listesine Girdi

Arçelik Karbon Saydamlık En Yüksek Performans Listesine Girdi

Arçelik, Dünya Karbon Saydamlık Projesi listesinde yeraldı. Kendi sektöründe bu başarıya ulaşan ilk şirket oldu.

Karbon saydamlık projesinde; bağımsız kâr amacı gütmeyen küresel kuruluş tarafından, 60 ülkede 5000 firmanın sera gaz emisyonları, su kaynakları yönetimi ve iklim değişikliklerini nasıl yönettiğini ölçmektedir.

Arçelik, 2012 yılında Türkiye Karbon Saydamlık Lideri, 2013 yılında Türkiye Karbon Saydamlık Performans Lideri Ödülünü alırken, 2014 yılında Arçelik, dünya genelinde Karbon saydamlık en yüksek performansa sahip firmaların bulunduğu A Listesine girdi.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü; Tüm süreçlerimizde çevreye ve enerji verimliliğine en üst seviyede önem veriyoruz. Düşük karbon ekonomisine geçiş sürecine öncülük etmek üzere kurulan Kurumsal Liderler Ağı Türkiye İklim Platformu’nda yer alıyor; bu konuda farkındalık, sürdürülebilir bir iş dünyası grubu ve konunun etkin bir biçimde yönetilebilmesi yönündeki çalışmalara katkı sağlıyoruz. Şirketimizin iklim değişikliğiyle mücadele alanındaki çabalarının, bu konuda dünyanın en saygın kurumları tarafından, ardı ardına aldığı ödüllerle takdir edilmesinden büyük gurur duyuyoruz, dedi.

Karbon saydamlık projesinde Türkiye’nin yanıt verme oranları Çin, Hindistan, Rusya gibi diğer gelişmekte olan ve Karbon saydamlık projesinin faaliyet gösterdiği ülkere göre dikkat çekici bir yükseliş gösterdi. Karbon saydamlık projesi Türkiye’nin yıl boyunca eğitim ve workshoplar düzenlemesi Türkiye’deki bilinçlenmenin artmasında önemli rol oynuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir