Sahte yumurta nasıl anlaşılır

Sahte yumurta nasıl anlaşılır

Sahte yumurta nasıl anlaşılır

Sahte yumurtalar doğal yumurtalara göre kabuğu daha parlak ve serttir. Sahte yumurtayı sallayınca içinden ses gelir. Sahte yumurtalar doğal yumurtalara göre şekli bozuktur. Sahte yumurtaların içinde sarısını çevreleyen beyaz zarın bulunmaması veya kırıldığı zaman sarısının hızla beyaza karışması halinde de yumurtanın sahte olduğunu anlayabilirsiniz.

Yumurta satın alırken üzerinde yerli firmanın damgasının olmasına dikkat edilmelidir.

Bir diğer dikkat edilmesi gereken konu ise organik köy yumurtası diye adlandırılan yumurtalardır. Uzmanlar her köy yumurtasının köyde üretildiğine dair bir kanıt olmadığını söylüyor ve tesislerden alınan yumurtaları samana ve tavuk pisliğine bulaştırıp köy yumurtası diye yüksek fiyatla satanların olduğu belirtiliyor.

Sahte yumurtaların tüketilmesi durumunda isanlarda karaciğer, beyin ve sinir sisteminde rahatsızlıklara sebep oluyor.

Sahte yumurta üretimi Çin’den farklı ülkelere de geçmeye başlamış, Malezya’da sahte yumurta üretim merkezleri bulunmuş. Bazı ülkeler bu konuda halkı bilinçlendirmek için kamu spotları yayınlıyor.

One Reply to “Sahte yumurta nasıl anlaşılır”

  1. Resmen sağlığımız ile oynuyorlar, dünyada öyle çok sahte yiyecek üretilmeye başladı ki hangisinin gerçeği ya da sahtesi nasıl anlaşılır hatırlamak zor oluyor. Bu yüzden yapılacak tek şey var o da kendi yiyeceğini kendin üretmek, ama imkânmı var?!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir