Türkiye İle Karadağ Arasında Çok Sayıda Anlaşmalar İmzalandı

Türkiye İle Karadağ Arasında Çok Sayıda Anlaşmalar İmzalandı

Karadağ ve Türkiye Başbakan Yardımcıları iki ülke arasında ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi için bir dizi anlaşmayı imzaladı.

Belirlenen hedefler arasında emtia değişiminde 3 kat artış olması ve Türk şirketlerinin Karadağ’a yatırım yapmalarına yönelik teşvik edilmesi yer almaktadır.

İki Hükümetin Karma Ekonomik İşbirliği Komisyonu toplantısında ormancılık, tarım ve askeri sanayi alanındaki işbirliği anlaşmaları imzalandı.

Karadağ ile Türkiye Ulaştırma Bakanlıkları, farklı taşımacılık sektörlerine yönelik çalışma gruplarını kurmaya ve gelecekteki işbirliğinin ve anlaşmaların sonuçlanma imkânlarının ayrıntılarını görüşmek üzere toplantılar düzenlemeye karar verdiler.

Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik İşleri Bakanlığı, bu çalışma gruplarının kapsayacağı sektörlerin deniz, demiryolu, kombine ve intermodal taşımacılık olduğunu belirtti.

Karadağ Başbakan Yardımcısı Milutin Simoviç, Karadağ ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesinin önemini vurgulayarak, Karadağ ve Türkiye Hükümetlerinin Karma Ekonomik İşbirliği Komisyonu toplantısının Ankara’da yapılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Türkiye’nin NATO üyelik sürecinde Karadağ’a sağladığı destekten dolayı teşekkür ederek, 2006 yılında devletini yeniden kurmasının ardından NATO üyeliğinin Karadağ’ın sağladığı en büyük stratejik başarı olduğunu söyledi.

Simoviç, Türk şirketlerini enerji, tarım, metal işleme, tekstil ve ahşap sanayii ve sağlık alanlarında Karadağ’a yatırım yapmaya davet etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir