Kimsesiz İnsanlara Yardımcı Olan Kurumlar

Birçok kişinin evsizlik sorununun nedeni aşırı yoksulluktur. Evsizler, özellikle de sokak çocukları bir yük olarak değil, topluma yararı dokunabilecek kişiler olarak görülmelidir.

Malesef 10 yaşındaki çocuktan 70 yaşındaki yaşlı insanlara kadar her yaştan evsiz bulunuyor.

Evsizlik krizi, ekonomideki değişiklikler, ucuz konutların azlığı, artan madde bağımlılığı ve savunmasız kişilerin fiziksel ve ruhsal yönden yaşadığı diğer sağlık sorunlarının olumsuz etkilerinin gözardı edildiği ya da hafife alındığı politikaların sonucunda ortaya çıkıyor.

Sokakta yaşayan insanlar genelde duyarlı vatandaşların verdiği paralar veya yiyeceklerle yaşamlarını sürdürüyor. Pek çok esnaf bu insanlara yiyecek ve giyecek konusunda yardımcı olurken, bazı evsizler ise çöplerden topladıkları artık yiyecekleri yiyor ve buldukları eski kıyafetleri giyiyor.

Kimsesiz İnsanlara Yardımcı Olan Kurumlar
Yoksul vatandaşlara en yakın noktada ve insan odaklı bir anlayışla hizmet sunabilmek için bilgi ve iletişim teknolojilerini yoğun olarak kullanan Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Alo 144 Sosyal Yardım Hattını hizmete sunmuştur.

Sokakta gördüğünüz evsizleri yetkililere bildirmek için, Türkiye genelinde 153 ve 183 yada İstanbul için (0212) 4551300 numaralı telefonu, İBB 444 25 66 ile AKOM’u bilgilendirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir