Dünya Müslüman Alimler Birliği Amerika’ya Boykota Hazırlanıyor

Dünya Müslüman Alimler Birliği Amerika'ya Boykota Hazırlanıyor

Müslüman ülkelerin geri kalmışlığını ve etkisizliğini bilen araplarla kılıç dansı yapan Amerikan başkanı Trump seçim vaadi olan Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıktan sonra Dünya Müslüman Alimler Birliği, Müslümanlara kitlesel eylemler başlatma çağrısında bulundu.

Dünya Müslüman Alimler Birliğinden yapılan yazılı açıklamada “bölgeyi cehenneme çevirecek kışkırtıcı bir adım. Müslümanları ve Arapları, Amerika’nın İslamın ilk kıblesine yönelik kararına karşı kitlesel eylemler başlatmaya çağırıyoruz” denildi.

Amerikan yanlısı müslüman ülkelerde ise bu çağrıların hiçbir etkisinin olmaması bekleniyor.

İsrail, 5 Haziran 1967 tarihinde Doğu Kudüs’ü işgal etti. 1980’de İsrail meclisi tek taraflı olarak Kudüs’ü doğusu ve batısıyla İsrail’in birleşik başkenti ilan etti. Buna karşılık BM Güvenlik Konseyi, 1980 yılında İsrail’in Doğu Kudüs’ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararı kabul etti.

Hiçbir ülke Doğu veya Batı Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımıyor. İsrail’i tanıyan tüm ülkelerin büyükelçilikleri Tel Aviv’de bulunuyor.

Kudüs’te yarım asırdır devam eden işgal, Amerikan Başkanı Donald Trump’ın burayı İsrail’in başkenti olarak tanıma planıyla yeni bir döneme girdi.

Papa Amerika’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti Olarak Tanıma Planından Derin Endişe Duyuyor

İsrail’in Hedefi Tüm Dünyayı Aldattıktan Sonra Amerikalıları da Aldatmakmış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir