Elon Musk Kripto Paralar Üzerinden Manipülasyon mu Yapıyor

Elon Musk Kripto Paralar Üzerinden Manipülasyon mu Yapıyor

Elon Musk Kripto Paralar Üzerinden Manipülasyon mu Yapıyor

Daha önce Elon Musk için borsa dolandırıcılığı yaptığı iddiasıyla ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) tarafından inceleme başlatılmıştı. Bu yılın başlarında, Dogecoin hakkındaki önceki paylaşımları için soruşturulduğu söylentileri vardı.

Musk uzun bir süredir kripto paralar üzerinden sosyal medyada paylaşımlar yapıyor. Musk son yaptığı paylaşımda Tesla, Dogecoin ile bazı ürünleri satın alınabilir hale getirecek dedi. Bu paylaşımdan sonra Dogecoin günlük yüzde 20 değer kazandı.

Bu açıklamadan sonra bu sözünü yerine getirmezse net bir şekilde manipülasyon yaptığı ortaya çıkacak.

Güney Afrika merkezli varlık yönetim ve finansal hizmetler şirketi Sygnia’nın kurucusu Magda Wierzycka, “Elon Musk kendi çıkarı için piyasayı manipüle ediyor. Piyasayı bir dizi bireysel hisse senedi ve kripto para birimi üzerinde hareket ettiriyor. Eğer yaşanan volatilite hisse senetleri piyasasında listelenmiş bir şirkete olsaydı, Musk ciddi bir şekilde soruşturma altına alınır ve SEC tarafından da yaptırımlar uygulanırdı. Burada gördüğümüz şey açıkça, etki gücü olan bir kişinin yaptığı manipülasyondur” ifadelerini kullanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir