İmparatorluk Hegemonyasına Bağlı Ülkeler Dünyadan Silinecek

İmparatorluk Hegemonyasına Bağlı Ülkeler Dünyadan Silinecek

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro Türkiye’ye gelerek temaslarda bulundu ve bazı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Maduro, Meclisi ve Genel Kurul salonunu gezdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro’yu törenle karşıladı. Maduro, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye’ye geldik çünkü Türkiye’ye inanıyoruz. Yeni bir gücün doğduğunu biliyoruz.

Venezuela’da bulunan her devlet üniversitesinde bir Türk Kürsüsü açalım. Bunun başlangıcını komutanımız Hugo Chavez tarafından kurulan ülkenin hemen her bölgesinde kampüsleri bulunan ve güçlü bir eğitim çatısı olan Venezuela Bolivar Üniversitesi’nde yapalım istiyorum.

Dünyada tek bir Amerika bulunmuyor. Başkaldıran, özgürlüğü için mücadele eden diğer Amerika’dan geliyorum. Güney Amerika ülkelerinin bağımsızlık mücadelesinde önemli yerleri olan General Francisco Miranda ve Simon Bolivar’ın çabaları biliniyor.

21. yüzyıl çeşitli zorluklar barındırıyor. Daha önceki iki yüzyılda yaşanan savaşlarda köleliğe, ırkçılığa ve sömürgeciliğe baş kaldırıldı.

Biz Bolivarcı Venezuelalılar şuna eminiz: 21. yüzyılda artık imparatorluk hegemonyasına bağlı yaşayan ülkeler dünyadan silinecek.

Dünya birkaç ülkeden çok daha büyük. Biz çok merkezli ve çok kutuplu bir dünyanın kurulacağından eminiz. Bu düzende hiç kimsenin, hiçbir zaman birine kendi inancını, hayat tarzını zorla kabullendiremez.

İş birliğine, barışa ve eşitliğe dayanan bir denge üzerinde yeni güç odaklarının ve kutuplarının doğacağını, böylece dünyanın yeni bir dengeye kavuşacağını düşünüyorum. Bu dünya için mücadele edilmeli. O yüzden Türkiye’ye geldik çünkü Türkiye’ye inanıyoruz. Yeni bir gücün doğduğunu biliyoruz. Tarihine ve kültürüne inanıyoruz. Daha da yaklaşalım, birbirimizi daha iyi tanıyalım, saygı duyalım ve bu yeni dünya için temelleri atmaya başlayalım diye dostluk kollarımızı size uzatıyoruz” dedi.

İki ülke diplomatik ilişkilerinin 60. yılı 24 Aralık’ta kutlanacak.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Mustafa Kemal’in Cumhuriyeti’ne Selam Olsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir