Türkiye 58 yıl Sonra İtalya’yı Yendi

İtalya Türkiye maçı kaç kaç bitti maç skoru

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası B Grubu ilk maçında Türkiye, İtalya’yı 89-87 mağlup etmeyi başardı.

Son olarak 1957 yılında Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da rakibiyle karşı karşıya gelen millilerimiz, maçtan 57-50 galibiyetle ayrılmıştı. Sofya Vasil Levski Stadı’nda öğle saatlerinde oynanan karşılaşmada Yalçın Granit 18 sayı ve Turhan Tezol da 15 sayıyla galibiyeti getiren isimler olmuştu.

Türkiye yarın TSİ 22.00’de İspanya ile karşılaşacak.

İtalya-Türkiye Çeyrek Skorları
İlk Çeyrek: 13-26
2. Çeyrek: 29-25
3. Çeyrek: 19-15
Son Çeyrek: 26-23

A Milli Takımımızın İtalya karşısındaki istatistikleri:
Kartal Özmızrak – Sinan Güler 9 sayı, 4 ribaund, 9 asist – Cedi Osman 12 sayı, 1 ribaund, 1 asist – Barış Hersek, Ersan İlyasova 17 sayı, 2 ribaund, 1 asist – Semih Erden 21 sayı, 6 ribaund, 1 asist – Melih Mahmutoğlu 8 sayı, 4 ribaund – Oğuz Savaş – Furkan Korkmaz – Ali Muhammed 17 sayı, 3 ribaund, 9 asist – Göksenin Köksal 5 ribaund – Furkan Aldemir 4 sayı, 4 ribaund

Karşılaşmaya Sinan Güler, Cedi Osman, Ersan İlyasova, Semih Erden ve Ali Muhammed beşi ile başlayan A Milli Takımımız, maçtaki ilk sayılarını Ersan İlyasova’nın orta mesafeli şutunda buldu. İtalya karşısında Milliler, ilk 5 dakikalık bölümü 13-11 önde tamamladı. Sonraki bölümlerde Ersan’ın arka arkaya basketleri farkı 6 sayıya çıkardı ve İtalya’nın molası geldi. İlk çeyrekte son dakikaya girilirken Ay Yıldızlı ekibimiz farkı çift hanelere çıkardı. Milliler ilk çeyreği 26-13 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte ilk sayılarımız Sinan Güler ile geldi. İlk 4 dakika geride kalırken A Milli Takımımız, İtalya karşısında farkı 16 sayıya kadar çıkardı. Bu bölümlerde Ersan İlyasova 12 sayı ile takımımızdaki en skorer isim olurken, Ali Muhammed de 9. sayısına ulaştı. İtalya ilk yarının bitimine 2 dakika kala farkı 8 sayıya kadar düşürdü. Milliler soyunma odasına 51-42 önde gitti.

Milliler ikinci yarıya Sinan Güler’in asistinde Semih Erden’in basketi ile başladı. İtalya üçüncü çeyrekte 4 dakika geride kalırken arka arkaya iki üçlük ile farkı 7 sayıya düşürdü. Hemen sonrasında Ersan İlyasova çizgiden 2’de 2 ile ayrıldı ve farkı 9 sayıya çıkardı. Ersan’ın 14. sayısı oldu. Çeyreğin son bölümlerinde fark 3’e kadar düştü. Melih Mahmutoğlu’nun basketi skoru 66-61’e getirdi. Üçüncü çeyrek Millilerin 66-61 üstünlüğü ile sonuçlandı.

İtalya son çeyreğe 4-1’lik bir seri ile başladı ve fark 2 sayıya düştü. Üç dakika geride kalırken Melih Mahmutoğlu’nun üçlüğü geldi. Milliler karşılaşmada farkı 7 sayıya çıkardı ve İtalya’nın molası geldi. Mola sonrasında Semih Erden’in smacı farkı 9 sayıya çıkardı. Karşılaşmanın bitimine 3 dakika kala çok kritik bir anda Cedi Osman köşeden üçlüğü buldu. Son bölümlerde iyi oynayan taraf Milli Takımımız oldu ve karşılaşmadan 89-87 galip ayrıldı.

Karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay’ın yanı sıra 1.Başkan Vekili İkram Erzik, 2.Başkan Vekili Akın Suel, Asbaşkanlar Hüsnü Karagözoğlu, Kemal Akar, Dinçer Çetintaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Akgün Altuğ, Ali Aslan, Gökhan Çelik, Ali Limoncuoğlu, Özgür Burak Akkol, Aydın Şerbetçioğlu, Bahar Akgün, Şükrü Tara, Ali Türkmen, Alper Arıkoglu, Tamer Dişbudak, Seyfi Savaş, Raşit Akın ve Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Celal Arısan da tribünden izledi.

Mercedes Benz Arena’da karşılaşmayı izleyenler arasında FIBA Avrupa Başkanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Onursal Başkanı Turgay Demirel, 300’ün üzerinde Ay Yıldızlı formayı terleten Hidayet Türkoğlu ve FIBA Hakemi Recep Ankaralı da yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir