Karakalem Basit Bir Natürmort Çizimi

Karakalem Basit Bir Natürmort Çizimi

Natürmort kelime anlamı olarak hareketsiz durgun doğa anlamına gelmektedir. Resim sanatında ise natürmort, cansız varlık veya nesneleri konu alan resim çalışması demektir.

Basit bir natürmort düzenlemesi denersek, bu alıştırma için bir kase içindeki birkaç portakalı seçtiğimizde; bu düzenleme ilgi çekici bir zorluk içerir. Ana sorun bütün portakalların kasenin üstündeki elips benzeri şekle sığıdırılmasıdır. Önünüzdeki görüntünün çizimine başlamadan önce birkaç dakika yakından bakarak boy ve orantı hakkında fikir edinin.

basit natürmort çizimi 1

1. Önce her meyve tanesini ve kasenin dış hatlarını çizin. Kasenin elipsini ve kasenin meyve topluluğuna oranını doğru yakalamaya dikkat edin. Meyvelerin şekli aslıyla aynı değilse endişelenmeyin, kase şeklinin içini gerektiği gibi doldurmaları yeterlidir.

basit natürmort çizimi 2

2. Kasenin masaya düşen gölgesinin şekline dikkatli bakın. Bu şekil kasenin kenarına benzer bir şekil olacaktır. Işığın geldiği yöne dikkat ederek gölgeleri basit ve hafif bir şekilde çizime ekleyin.

basit natürmort çizimi 3

3. Gölge tonlarını ve kasedeki yansımaları belirgenleştirin. Gölgeli alanları ana hatlarıyla göstermek için açık bir ton kullanın. Sonra gölge üzerinde gözünüze çok net gözüken köşeleri vurgulayın. Kağıdınızdaki boş alanlar ışığın en parlak şekilde düştüğü yerleri göstermelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir