Sosyal Medyada Atılan Mesajlar Araştırmacıların Hedefinde Mesajlar İnceleniyor

Sosyal Medyada Atılan Mesajlar Araştırmacıların Hedefinde Mesajlar İnceleniyor

Amerika’nın New York Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden William Brady Twitter’da 560 binden fazla atılan mesajı inceledi. Araştırmacılar Amerika gündeminden yola çıkarak silah kontrolü, iklim değişimi, eşcinsel evlilikler üzerinden gerçekleştirdikleri araştırmada, sosyal medyadaki iletişimin hem potansiyeline hem de sınırlarına dikkati çekiyor.

Her bir kategorideki mesajın kaç kez paylaşıldığını; aynı zamanda da mesajı gönderenin ve paylaşanların politik kimliği incelendi. Bunun için de bir algoritma geliştirildi.

Sosyal medyada manevi duygular taşıyan politik mesajlar, gönderenin ideolojik bağlantıları arasında daha hızlı yayılıyor.

Araştırmacı William Brady’nin açıklamasına göre, internet mesajlarına bir parça ahlak vurgusu ve hissiyat katan bireyler, toplumsal ve politik açıdan lider konumundakiler bu etkilerini hemen farkediyorlar. Bu tür mesajlar kendi sosyal ve ideolojik çevrelerinde hızla yayılırken, farklı dünya görüşüne sahip gruplar arasında da hafiften dolaşım şansı buluyor, dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir