Şarjlı Pil Nasıl Anlaşılır Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Şarjlı Pil Nasıl Anlaşılır Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Piyasada çok sayıda sınırsız şarjlı pil bulunuyor. Bunların büyük bir çoğunluğu Çin’de düşük kalitede üretiliyor. Bir pilin şarjlı olup olmadığını anlamak için üzerinde sayısal mAh değerinin yazılıp yazılmadığına bakılır. Bütün şarjlı pillerin üzerinde sayı olarak mAh değeri yazar.

İyi bir şarjlı pil almak için önce pillerin üzerinde yazan değere dikkat edilmelidir. Bazı Çin pilleri tüketicileri yanıltmak için pilin üzerine başka değerleri büyük rakamlarla yazarak mAh değerini küçük yazıyla göstermektedir. Bu sahtekarlığa aldanmamak için büyük rakamlarla yazılan değerin yanında mAh yazdığından emin olun.

Şarjlı pil kapasitesini gösteren mAh değeri ne kadar fazla olursa pilin şarj edilmeden kullanımı o kadar uzun süreli olur. Aynı şekilde şarj süresi de o kadar uzar. Ancak burada da şarj edilebilen pilleri birbirinden ayıran çok önemli bir özellik var ve piyasadaki pek çok pilde bu özellik yok. Piyasadaki şarjlı pillerin büyük bir çoğunluğu şarj edildikten sonra kullanılmasa bile durduğu yerde bitmeye devam eder. Şarj edip hiç kullanmadığınız pili günler sonra bitmiş olduğu için kullanamazsınız.

Şarjdan sonra kenarda dursa bile şarjı bitmeyen bir kaç marka pil bulunuyor. Bunlar;
Fujitsu (5 yıl boyunca şarjı bitmiyor)
Toshiba (Ready to use)
Duracell (Duralock)
VARTA (Ready2Use)
Camelion (AlwaysReady)
GP (ReCyko)
Energizer (Extreme)
Bu marka ve isimlerdeki piller şarj edilip hiç kullanmadan bir yıl sonra bile kapasitelerinin yüzde 85’i oranlarında dolu halde olurlar ve kullanılabilirler. Bu tür şarjlı piller enerjilerini uzun süre muhafaza ederler.

2000 mAh ve üzerindeki değerlere sahip ve üzerinde Ready to Use yazan piller şarjlı pil ihtiyacınızı verimli karşılayacaktır.

“Şarjlı Pil Nasıl Anlaşılır Alırken Nelere Dikkat Edilmeli” hakkında 2 yorum var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir